Dėl galimybių paso – sumaištis ir degalinėse: klientai mėto prekes, tenka kviesti policiją | KaunoDiena.lt

DĖL GALIMYBIŲ PASO – SUMAIŠTIS IR DEGALINĖSE: KLIENTAI MĖTO PREKES, TENKA KVIESTI POLICIJĄ

  • 41

Sumaištis dėl galimybių paso nesibaigia. Mažesnės vaistinės dabar gali aptarnauti tik po vieną ar du klientus, tačiau gyventojai baksnoja į viešąjį transportą, kuris sausakimšas net ne piko metu, praneša LNK.

Pykčiu netveria ir vaistininkai, ir klientai

Karščiuojantys, po operacijų, su skausmais – tokios gyventojų eilės driekiasi prie vaistinių įvedus griežtesnius reikalavimus.

„Turėkite omenyje, kad laukia ir mamos su mažais vaikais, ateina žmonės su neįgaliaisiais ar su ramentais, žmonės atvažiuoja vežimėliuose. Jie visi priversti laukti bendroje eilėje“, – sakė „Camelios“ vaistininkas Rimvydas Blynas.

O žmonės laukia ir po pusvalandį.

„Problemų yra, šalta dabar lauke“, – skundėsi senjoras.

„Manau, kad tie žmonės, kurie turi galimybių pasus, jie turėtų eiti be eilės“, – teigė kitas.

„Galima priimti tik vieną žmogų 30 kv. metrų. Tai reiškia, kad vaistininkų yra, kasų yra, mes dirbti galime, tačiau negalima aptarnauti daugiau negu vieną žmogų vienu metu“, – aiškino R. Bylnas.

Matai eilę už durų, kaip jie ten barasi ar keikiasi.

Jei vaistinė ir 59 kvadratų, joje vis tiek gali būti tik vienas klientas. O ateina ne tik vaistų – yra norinčių atsispausdinti galimybių pasus, kai kas – pasiskiepyti ar nusipirkti COVID-19 testą. Kai kuriais atvejais, pavyzdžiui, skiepijant, neįmanoma žmogaus aptarnauti per porą minučių, tad kai kurie jau sprogsta nuo nepasitenkinimo.

„Nori plačiai žmogui išaiškinti, kaip padaryti testą, ar suvakcinuoti, ko negalima greitai, nes turi sudaryti klausimyną, matai eilę už durų, kaip jie ten barasi ar keikiasi“, – šnekėjo „Gintarinės vaistinės“ vaistininkė Zita Janušauskienė,

„Šitas reikalavimas turėtų būti panaikintas“, – antrino R. Blynas.

Galimybių pasai autobusuose?

Kur yra logika, nesupranta nei vaistinės, nei piliečiai. Pavyzdžiui, jeigu vienam klientui turi būti skiriama 30 kv. metrų, galima spėti, kiek erdvės vienam piliečiui tenka viešajame transporte. Sostinėje autobusai sausakimši net ne piko metu.

Dabar keleivių srautai nereguliuojami niekaip. Keleiviai ir stovi, ir sėdi susiglaudę, tad, sako, ir čia reikėtų galimybių pasų.

„Galbūt reikėtų, kadangi nemažai žmonių autobusuose, tikros spūstys. COVID-19 galėtų lengvai plisti ten“, – sakė viena keleivė.

„Piko metu viešasis transportas kursuoja dažniau, yra talpesnės transporto priemonės. Taip stengiamės, kad būtų išlaikomi tie saugūs atstumai. Rekomenduotinas atstumas yra vienas metras“, – teigė „Susiekimo paslaugų“ viešojo transporto organizavimo vadovė Loreta Levulytė-Staškevičienė.

Tad jeigu šalia sergantis koronavirusu, o kelionė trunka apie pusvalandį, belieka viltingai tikėtis, kad likote neužsikrėtęs.

Nemažai žmonių autobusuose, tikros spūstys. COVID-19 galėtų lengvai plisti ten.

Pareigūnus kviečia ir į degalines

O kol srautų reguliavime logikos nedaug, žmonės savu kailiu ir kitose vietose aptinka vis daugiau spragų, pavyzdžiui, degalinėse.

„Neapgalvota, nes dauguma užeina, o galimybių pasą patikrina tik prieš perkant“, – šnekėjo degalinės lankytojas.

Vadinasi, užbėgti į tualetą ar tiesiog užeiti net ir be paso, kurio reikalaujama, įmanoma.

„Tikrai negalėjome darbuotojų skaičiaus surinkti per vieną dieną, kad visose degalinėse galėtume patikrinti prie įėjimo, dėl to yra tikrinama skirtingai. Bet mes dirbame prie techninio sprendimo, kuris leistų kontroliuoti galimybių pasą prie įėjimo“, – komentavo „Circle K“ rinkos vystymo direktorius Renatas Alekna.

Kai kuriuos galimybių pasas išbalansavo.

„Tikrai yra nepasitenkinimo, didelio nepasitenkinimo degalinėse. Pasitaiko tokių situacijų, kada tenka kviesti pareigūnus, nes yra agresyvaus elgesio, yra atvejų, kada metamos prekės“, – tikino R. Alekna.

Visgi, anot pašnekovo, griežtesni reikalavimai įvesti skubotai. Pritrūko laiko pasiruošti, surasti darbuotojų ir įrangą.

„Ministerija yra gavusi siūlymų dėl ploto reikalavimų keitimo, šie siūlymai yra svarstomi, tačiau sprendimai nėra priimti. Šią savaitę taip pat numatytas pasitarimas su prekybos įmonių ir vaistinių asociacijų atstovais“, – rašė Sveikatos apsaugos ministerija.

Ar bus išimčių ir kam jos bus taikomos, ministerija kol kas nedetalizuoja.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (41)

Pinigai

Ir paskiepyti ir neskiepyti yra viruso nesiotojai. Miršta analogiskai, tik neskiepytu skaičius didesnis. Lengviausia yra kaltinti kitus. Patys atsipalaidavom.

Agne

Turiu alergiją nuo šito skiepo galiu mirti, nes esu alergiška ir vaistams nuo alergijos, taip epinefrinui. Gydytojai linksi galvomis, nežinia, ką daryti, Dulkys nenumato tokios išimties, nes reikia pirmiau pabandyti? Tai atsiprašau, jei aš važiuoju darbo reikalais, esu mergina ir dėl higieninių reikalų man reikia į WC, tai yra spraga? Kokioj sušiktoj valstybėj mes gyvenam? Tuoj už apsilankymą WC gausi parų! Ir gėda jums visiems, kurie matot tik save, nes neva nesiskiepija žmogus ir antivakseris. Nespėju prisitestuot kas 48h,kad ir nemokamai! Eilės yra. Tai jūs vakseriai džiaukitės, kad gavot savo skiepą, nes žmonės negalintys skiepytis dbr turi gyventi kaip invalidai ir dar patirti iš jūsų patyčias!!!

Dana

Antivakseriai, nežliumkit per jūs visi apribojimai ir galimybių pasai, per jūs žmonių mirtys ir ligos, jūs užkratų skleidėjai. Pasiskiepikit, kol patys ne papuolėt į komą ir pas Šv. Petrą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS