Dėl galimybių paso – nesibaigiančios rietenos: vieni pyksta, kiti beda pirštu į antivakserius | KaunoDiena.lt

DĖL GALIMYBIŲ PASO – NESIBAIGIANČIOS RIETENOS: VIENI PYKSTA, KITI BEDA PIRŠTU Į ANTIVAKSERIUS

  • 31

Pirmosios dienos įvedus galimybių paso pakeitimus atrodo ramios. Taip sakė prekybos centro „Ozas“ atstovai Vilniuje – esą dauguma žmonių apie naująją tvarką jau žino, praneša LNK.

Baimės nepasitvirtino

„Ozo“ atstovė Elzė Rudienė papasakojo apie gruodžio 28-ąją – pirmąją dieną, kai įsigaliojo galimybių paso pakeitimai.

„Diena, sakyčiau buvo nebloga. Iš pat ryto turėjome instruktažą, paaiškinome galimybių pasų tikrintojams, į ką turi būti atkreiptas dėmesys, kokiomis datomis turi vadovautis ir kur žiūrėti reikalui esant. Bet iki šio momento incidentų ar kažkokių nusiskundimų neturėjome ir nesulaukėme. Viliuosi, kad viskas ir toliau taip sklandžiai klostysis“, – šnekėjo E. Rudienė.

Pasak jos, keleto žmonių vis dėlto į prekybos centrą teko neįleisti.

„Buvo pora vaikų, na, jaunuolių nuo 12 iki 16 metų, kurie nežinojo apie tvarkos pasikeitimus, ir buvo paprašyti išeiti iš prekybos ir pramogų centro. Bet problemų dėl to nekilo“, – tikino E. Rudienė.

Esą prieš naują tvarką prekybininkai turėjo baimių, kad prieš naują tvarką žmonės, kurie tikrina galimybių pasus, turės tapti savotiškais aiškintojais gyventojams, kurie nežino naujos tvarkos.

„Sakyčiau, kad paskutiniu metu tos informacijos buvo pakankamai daug. Be abejo, mes irgi stengėmės prisidėti prie informacijos sklaidos, kad bus pasikeitimų. Nebuvo tokios problemos, kad žmonės nežinotų ar būtų labai nustebę dėl pasikeitusių tvarkų. Buvo besidominčių, klausiančių įvairiais kanalais. Visiems buvo atsakyta, dėl to neiškilo problemų, kaip galvojome, kad galės būti“, – teigė moteris.

Anot E. Rudienės, konfliktinių situacijų greičiausiai pavyks išvengti ir ateityje.

Pyksta, kad tikriname – kokią nesąmonę mes čia sugalvoję? Klausia, ko čia stovim, kas čia pastatė.

„Žmonės iš tikrųjų pripratę ir supranta, kad situacija yra tokia, sąlygos yra tokios. Manau, kad neturėtų būti problemų ilgainiui. Tikrai. Manau, kad mūsų lankytojai yra sąmoningi žmonės. Tikrai didžioji dalis pasiskiepijusių. Nei su pirmais ribojimais turėjome problemų, lygiai taip pat ir dabar – manau, kad neturėtume turėti didelių problemų“, – sakė ji.

Prekybos ir pramogų centro atstovė davė patarimų ir tėveliams, išleidžiantiems savo vaikus į prekybos centrą.

„Būtų labai gerai, kad tėvai primintų vaikams, kad jie turėtų moksleivio pažymėjimą ar atšviestą dokumentą su nuotrauka, kad būtų galima nustatyti, kiek vaikui metų ir kad jis galėtų netrukdomai papulti į prekybos ir pramogų centrą“, – aiškino ji.

Kaip pasakojo E. Rudienė, gruodžio 27 d. prekybos centre buvo pastebimas lankytojų pagausėjimas. Esą gali būti, kad žmonės, prieš įsigaliojant naujiems pokyčiams, skubėjo apsipirkti.

„Tokių minčių buvo, nes buvo daug žmonių ir kino teatre, ir pramogų vietose. Bet žiūrint į tai, kaip prekybos centras atrodo dabar, tai panašu, kad tai labiau sietume su vaikų atostogomis mokyklose, o ne su apribojimų įvedimais“, – svarstė ji.

Kelia diskusijas

Tačiau kaip galimybių paso naujoves vertina žmonės? Atrodo, kad gyventojai pasiskirstę į dvi stovyklas: vieni tikino galimybių pasą vertinantys teigiamai, o kiti skundėsi atsibodusiais ribojimais.

Apsaugos darbuotojas, tikrinantis galimybių pasus prie prekybos centro įėjimo, paaiškino, kad piktų lankytojų sulaukia kasdien.

„Pyksta, kad tikriname – kokią nesąmonę mes čia sugalvoję? Klausia, ko čia stovim, kas čia pastatė. Priekaištai premjerei. Nesileidžiu į kalbas“, – tikino jis.

Vienas šios parduotuvės lankytojas aiškino, kad nemato reikalo galimybių pasams.

„Manau, kad nereikalinga. Turime savo vieną pasą, kurį gauname gimę. O galimybių pasą kas nori, tas apeina. Tikrai manau, kad jis yra nepatvirtinamas. O jeigu patvirtina, tada Seime tegul nuo savęs pradeda, o ne nuo žmonių. Pasižiūrėkime į Seimą, kas darosi. Turime pavyzdį – pradėkime pirma nuo to“, – piktinosi jis.

Kita pensininkė tvirtino galimybių pasą vertinanti teigiamai.

Tas žmonių supriešinimas iš tikrųjų atsibodo. Bet ir antivakseriai atsibodo.

„Gerai vertinu, tegul skiepijasi. Ką kita galiu pasakyti?“ – šnekėjo ji.

„Nežinau, nelabai man patinka, ypač vaikams“, – galimybių pasus kritikavo kitas gyventojas.

„Iš principo man jie netrukdo, viskas su jais gerai. Viskas priklauso nuo žmonių sąmoningumo. Jei jis blogai jaučiasi, jis neturėtų eiti, o tas galimybių pasas neapsaugos nuo nieko“, – svarstė viena moteris.

„Jokių problemų“, – trumpai galimybių pasą įvertino kalbintas vyras.

„Tam yra taisyklės, tam valdžia padarė. Turime kažkaip saugotis nuo tų visų virusų. Jokių problemų man nesudaro“, – antrino dar viena moteris.

„Sunku pasakyti, vertinu nevienareikšmiškai. Pati turiu, naudojuosi – o ką darysi? Bet šiaip nežinau. Tas žmonių supriešinimas iš tikrųjų atsibodo. Bet ir antivakseriai atsibodo“, – kalbėjo viena gyventoja.

Rašyti komentarą
Komentarai (31)

Patinka

but avinais. patenkinti gaunantys laisves iziuliza, nors laikinai. nors pripazinsiu kad sis avinu pasas gerai. nebera reikalo eiti i kalaborantu parduotuves ar kitas iztaigas. Smarkiai sumazejo nereikalingos islaidos. Pispasio neturiu, marmalo taip pat, o va niekaip nerandu kur gyvena tas baisus virusas daug kas girdejo bet niekas jo nemate.

..

Antraste parodo ko siekia rasytojai tokiu rasiniu, priesinti, klaidinti visuomene. Niekiniai skiepai, tik visuomenes paklusnumo, prievartos irankis.

Gidas

Mielieji,nesidraskykite viens su kitu,tai daroma specialiai sukiršinti tautą,norima nukreipti dėmesį nuo tikrų Lietuvos problemų.Juk neamžini šitie iškrypėliai,kantrybės.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS