Dėl karantino reikalavimų pažeidimų per parą nubausti 70 žmonių | KaunoDiena.lt

DĖL KARANTINO REIKALAVIMŲ PAŽEIDIMŲ PER PARĄ NUBAUSTI 70 ŽMONIŲ

Dėl karantino reikalavimų pažeidimų per praėjusią parą nubausti 70 žmonių, BNS pranešė Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Laura Grondskė.

Du žmones dėl saviizoliacijos pažeidimų policija nubaudė koronaviruso židiniu tapusioje Nemenčinėje.

Nuo ketvirtadienio šis miestelis yra uždarytas, įvažiuoti ir išvažiuoti galima tik per tris punktus, kuriuose budi policija, o visi kiti keliai yra užtverti.

Anot L. Grondskės, patikros punktuose budintys pareigūnai į miestą neįleido apie dešimtadalį visų atvykstančių automobillių.

Iš viso, nuo tada, kai įgijo teisę surašyti administracinio nusižengimo protokolus už karantino taisyklių pažeidimus, policija nubaudė 1158 žmones. Penktadalis protokolų – 231 buvo surašyti per šventinį trijų dienų Velykų savaitgalį.

Administracinių nusižengimų kodeksas asmenims už tokius pažeidimus numato baudą nuo 500 iki 1 tūkst. eurų, juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 1,5 tūkst. iki 6 tūkst. eurų. Pirmą kartą skiriama pusė minimalios baudos.

Gairės: karantinas, koronavirusas, Koronavirusas Lietuvoje, karantino pažeidimai, COVID-19 karantinas, COVID-19 saviizoliacija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS