Dėl koronaviruso šiandien ištirta 10 mėginių, naujų atvejų nėra | KaunoDiena.lt

DĖL KORONAVIRUSO ŠIANDIEN IŠTIRTA 10 MĖGINIŲ, NAUJŲ ATVEJŲ NĖRA

Dėl koronaviruso antradienį tirtų dešimties mėginių rezultatai yra neigiami, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

„Šiuo metu tyrimo laukia dar trys nauji ėminiai. Jie bus užkrauti tirti arba 13 valandą, arba vakare“, – BNS sakė sveikatos apsaugos ministro patarėja Lina Bušinskaitė.

Iš viso Lietuvoje atliktas 201 tyrimas dėl koronaviruso.

„Ką tik dar kartą susitikau su vienintelės Lietuvoje spirito gamyklos vadovu. Jie pasiruošę dezinfekcinį skystį gaminti jau dabar. Šiandien. Yra smulkių niuansų. Pvz., gal nepakaks vienodo standarto pakuočių ir jos skirsis ar pan., bet tai smulkmena. Dabar eilė parodyti valstybei, kaip sukasi biurokratiniai dantračiai. Jau vakar oro ir jūrų uostuose pradėjo dirbti kariai. Šiandien žurnalistams bus parodyta, kaip sutinkamas lėktuvas iš Milano. Beje, į Milaną skrendančių žmonių skaičius labai mažėja. Iš 160 užpildomos vos 35-40 vietų. Tai ir gerai, ir rizikos kelionių organizatoriams ir skrydžių bendrovėms. Turime fiksuotų atvejų Egipte ir tai dar skaudžiau atsilieps mūsų kelionių organizatoriams. Sprendimai dėl šios valstybės dar nepriimti, bet netrukus bus svarstomi. Čia jau matau didesnes rizikas – kiek turizmo sektoriuje veikiančios bendrovės finansiškai pajėgios amortizuoti tokius smūgius ir kiek jų klientai apsaugoti, jei sektoriuje prasidėtų bėdos“, – antradienio rytą pranešė premjero patarėjas Skirmantas Malinauskas.

Vienintelis Lietuvoje koronaviruso atvejis buvo patvirtintas praėjusį penktadienį Šiauliuose iš Italijos grįžusiai moteriai.

Pasaulyje užfiksuota daugiau kaip 90,9 tūkst. COVID-19 atvejų, mirė per 3 tūkst. žmonių, 48 tūkst. pasveiko.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

...

PUIKUS 'zadanijų' vykdytojas tas Skirmantukas, kokia jo taksa?

Perspektyva

Dviejų ponų tarnas Skirmantas dirba nepailsdamas ir dar suspėja teikti informaciją žiniasklaidai, dalyvauti TV laidose, pavaduoti išvykusius atostogauti viršininkus. Puiki praktika, būtų puikus premjeras, sugebantis dirbti, bendradarbiauti ir bendrauti.

Visuomenės Terapeutas

Šiek tiek keistas sakinys - "kiek turizmo sektoriuje veikiančios bendrovės finansiškai pajėgios amortizuoti tokius smūgius ir kiek jų klientai apsaugoti" Tai kodėl tokiu atveju neskirti šioms įmonėms irgi paramos kaip ūkininkai gauna, jei ale prastas derlius dėl gamtos? Hm? Visada buvo pikta, kad ūkininkų nemokėjimas apsidrausti nuo rizikų kainuoja paprastiems gyventojams jų mokesčiais. Ūkininkas lygiai toks pat verslininkas kaip ir kelionių organizatoriai. O gal dėl to, kad seime nėra kelionių organizatorių, o ko jau ko, bet ūkininkų netrūksta ten :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS