Dėl specialiojo liudytojo statusą turinčių teisėjų – kreipimasis į prokuratūrą | KaunoDiena.lt

DĖL SPECIALIOJO LIUDYTOJO STATUSĄ TURINČIŲ TEISĖJŲ – KREIPIMASIS Į PROKURATŪRĄ

Teisėjų tarybos pirmininkas Algimantas Valantinas kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl specialiojo liudytojo statusą turinčių teisėjų, pirmadienį pranešė Nacionalinė teismų administracija.

A. Valantinas prokuratūros prašo skubiai suteikti informaciją apie specialiojo liudytojo statusą turinčius teisėjus ir nurodyti aplinkybes, kuriomis šis statusas jiems suteiktas.

Anot Teismų administracijos, gavus prašomą informaciją bus nedelsiant šaukiamas Teisėjų tarybos posėdis.

„Teisėjų tarybos pirmininko nuomone, tik turėdama oficialią informaciją apie specialaus liudytojo statusą turinčius teisėjus bei tokio statuso suteikimo aplinkybes, Teisėjų taryba galės inicijuoti atitinkamų sprendimų priėmimą“, – rašoma pranešime.

Šių veiksmų imtasi po to, kai viešojoje erdvėje pasirodė abejonių dėl specialiojo liudytojo statusą turinčių teisėjų galimybių eiti savo pareigas.

Kad tokie teisėjai eina pareigas, paaiškėjo praėjusį trečiadienį per Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) posėdį, apie tai užsiminė Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) direktorius Žydrūnas Bartkus.

STT duomenimis, šiuo metu 12 teisėjų pateikti įtarimai dėl įvairių nusikalstamų veikų. Jie teismuose nebedirba – dalis atleisti, dalis yra išėję savo noru, o dalis nušalinti nuo pareigų.

Keturiems teisėjams suteiktas specialiojo liudytojo statusas, būtent jie toliau ir eina pareigas. Specialiojo liudytojo statusą turi ir du buvę teisėjai.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

lygtai Valantinas nieko nezinojo

apie savu teiseju pridirbtu nieksybiu statusa ....

Biiiiijoo Valantinas

biiijo..:D) Dreba dėl savo skūros ateityje..NEREIKĖJO NIEKŠYBIŲ DARYT IR PEDALAMS PADĖT

SUSIJUSIOS NAUJIENOS