„Didysis šeimos gynimo maršas“ vyks ne Vilniuje, o Kauno rajono sodyboje | KaunoDiena.lt

„DIDYSIS ŠEIMOS GYNIMO MARŠAS“ VYKS NE VILNIUJE, O KAUNO RAJONO SODYBOJE

  • 57

Lietuvos šeimų sąjūdis, pernai Vilniaus Vingio parke surengęs daugiatūkstantinį „Didįjį šeimos gynimo maršą“, šiemet apsiribos kuklesniais planais.

Lietuvos šeimų sąjūdis negavo leidimo mitinguoti Vilniuje, todėl renginys gegužės 15-ąją vyks Kauno rajone, rašo delfi.lt.

Tiksli renginio vieta kol kas neskelbiama. Jis vyks kurioje nors kaimo turizmo sodyboje.

Lietuvos šeimų sąjūdžio (LŠS) planus gegužės 15 d. Vingio parke surengti „maršą“ sužlugdė prasidėjęs Rusijos įsiveržimas į Ukrainą. Vilniaus savivaldybė atšaukė leidimą „Didžiojo šeimos gynimo maršo“ renginiui Vingio parke.

Sostinės meras Remigijus Šimašius savo feisbuko paskyroje rašė, kad šio renginio iniciatoriai aktyviai palaiko Rusijos invaziją į Ukrainą.

LŠS Vilniaus savivaldybės sprendimą atšaukti leidimą apskundė teismui, tačiau, panašu, nelabai tikisi palankaus sprendimo.

LŠS savo tinklalapyje teigia, kad gegužės 15 d. organizuojamas „Didysis šeimos gynimo maršas“ yra ne šiaip renginys, o pilietinio pasipriešinimo akcija.

LŠS reiškia nepritarimą partnerystės įstatymui ir teigia, kad jis sukeltų grėsmių tradicinei šeimai.

Pernai, gegužės 15-ąją, sostinės Vingio parke vykusios akcijos dalyviai siekė išreikšti protestą prieš Stambulo konvenciją ir kitas iniciatyvas, jų teigimu, nukreiptas prieš tradicinę šeimą.

Renginyje buvo iki 10 tūkstančių žmonių.

Į Vingio parką dalyviai vedini mažais vaikais traukė iškėlę trispalves bei vėliavas su įvairių Lietuvos miestų atributika. Dalis piliečių į renginio vietą atsinešė transparantus, kuriuose surašyti lozungai, skelbiantys tradicinių šeimos vertybių svarbą visuomenei ir valstybei. „Tradicinė šeima = stipri tauta“, „Mama ir tėti, ačiū, kad esu“, „Iš santuokos kylanti šeima – pati geriausia vieta augti vaikams“, „Auginsime šeimą – išsaugosime Lietuvą“ ir t.t.

Vingio parke skambėjo ne tik tautinės dainos bet ir pareiškimai, esą šiuo metu yra iškilusi grėsmė tradicinėms vertybėms, kad bandoma primesti svetimą ir ydingą ideologiją.

Praėjusių metų liepos mėnesį „Didžiojo šeimos gynimo maršo“ organizatoriai buvo susirinkę į protestą Lietuvos pasienyje ir čia reiškė nepasitenkinimą nelegaliais migrantais.

„Lietuvos šeimų sąjūdis“ skelbia, kad šia protesto akcija nori „apsaugoti valstybės sieną“.

„Atvykome čia, kad sustabdytume nelegalius imigrantus“, – tiesioginėje transliacijoje teigė dalyviai.

GALERIJA

  • „Didysis šeimos gynimo maršas“ vyks ne Vilniuje, o Kauno rajono sodyboje
Rašyti komentarą
Komentarai (57)

kauniete

Prisiminkt nausėdos puolima ant Narkevičiaus tik visiškam durniui reikia būti kad tikėt pasakėle kad už kotleta puolamas Narkevičiusir ta visa propaganda purvo pilimas kuri suorganizavo konserviniai ir ju žiniasklaida buvo pilama ant doro ministro ir nieks nematė tuo pačiu laiku skverno aferu dėl ignyčio akciju prichvatizacijos ir aferu su oligarkais Visi ir daugumas lietuvos ubagėliu unisonu su tais tapinoidais varlinskais valatkiniais konserviniais pišėm nausėdiniu lojo ant žmogaus kuris saugojo lietuvos turta Nausėda įpač pasireiškė bet kaip nesigavo prichvatizacija nors sava chebra valdė tai atsipirko prieš seni KGBista ji prezidentu pavardyjo prieš žmoniu valia prieš konstitucija ir aukščiausia teisma

JONAS

JEIGU ŠEIMU MARŠUI BŪTU VADOVAVES PROTINGAS VYRUKAS TAI BŪTUME DAUG PASIEKE SKAITAU KAD DIDELĖ KLAIDA PRILEISTI TA IŠ NIEKUR ATSIRADUSI GRINEVIČIU KURIS IR SUGRIOVĖ ŽMONIU PASITIKĖJIMA SU KITAIS GUDROČIAIS IŠ SAJUDŽIO SUKURĖ PARTIJA KAD TIESIAI I SEIMA PAPULTU LIETUVA TURI PASIRINKTI DRASEI DRASIUS LIDERIUS O NE TOKIUS KAIP TAS GRINEVIČIUS IŠ KART SURAUKĖ UODEGA ŽMOGYSTA MAT KRATA JO NAME PADARĖ O KA ŽMOGĖNE MANAI KAD ANT BALTO ŽYRGO IJOSI ŠIMTAI ŽMONIU KALEJO DĖL LAISVĖS TA PATI MANAU IR APIE TA VĖGELE TOKIO PAT TIPO BAILYS MATIJOŠAITIS LANDZBERGIO KADRAS KAIP IR SKVERNAS PASIREIKŠ KAIP REIKĖS VISI MATĖM KAI ŠVARINA KAUNO TURTA SU GABRIUKU JEI NE MINISTRAS NARKĖVIČIUS JAU KAUNO PAŠTAS BŪTU LANSBERGIENĖS MOKYKLĖLĖ

Tadas

Taip aš už normalias šeimas ir už Grinevičių. Pernai buvo geras renginys viskas super o kas liečia LGBT tai reikia drausti paradus nes tai tik griauna valstybę.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS