Druskininkai planuoja statyti naują autobusų stotį: pagaliau pajudėjo ledai | KaunoDiena.lt

DRUSKININKAI PLANUOJA STATYTI NAUJĄ AUTOBUSŲ STOTĮ: PAGALIAU PAJUDĖJO LEDAI

  • 5

Druskininkų meras Ričardas Malinauskas socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė apie susitikimą su bendrovės „Kautra“ atstovais dėl naujos autobusų stoties statybos mieste.

„Pagaliau turime apčiuopiamus rezultatus sprendžiant klausimą dėl privačios autobusų stoties, daug metų dariusios gėdą Druskininkams ir kiekvienam druskininkiečiui“, – rašė Druskininkų meras.

„Šiandien susitikome su bendrovės „Kautra“ atstovais ir aptarėme naujos, patogios, modernios autobusų stoties statybą Ligoninės gatvėje.

Ne kartą kreipėmės į dabartinės autobusų stoties savininkus, kad sutvarkytų pastatą ir jo aplinką, bet sulaukėme labai priešiškos jų reakcijos.

Autobusų stotis – mūsų miesto veidas, bet dabartiniai savininkai to nesupranta.

Būtent dėl šios priežasties neseniai patvirtintame bendrame plane Ligoninės gatvėje numatėme vietą naujai autobusų stočiai kaip alternatyvą senajai.

Kartu su „Kautra“ atstovais šiandien buvo atvykęs ir architektas Gintaras Balčytis, projektavęs moderniausias, išskirtines autobusų stotis. Jis įvertino, kad naujai autobusų stočiai numatyta vieta Ligoninės gatvėje tam tinka idealiai: stoties pastate bus galima įkurti parduotuvę, kavinę, sukurti infrastruktūrą elektrinių autobusų įkrovimui.

Neabejoju, kad su „Kautra“ rasime geriausius sprendimus.

Mums svarbu užtikrinti, kad autobusų stotis būtų patogi bendruomenės poreikiams.

O taip pat reprezentatyvi ir patraukli miesto svečiams, darniai įsiliejanti į miesto kraštovaizdį.

Nenorime, kad pirmas vaizdas, kurį išvystų išlipęs iš autobuso žmogus, būtų, švelniai tariant, pasibaisėtinas, kas yra šiandieną.

Tai nepriimtina.

Druskininkai turės šiuolaikišką, funkcionalią, Druskininkų vertą autobusų stotį“, – žadėjo R. Malinauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

skant!

O kaip PAPRASTIEMS žmonėm ją pasiekti?

Cha

Vėl tas pats per ta pati, nes Kauno diena neturi ką daugiau rašyt. O čia yra tai, kaip is seno ožio primelzt daugiau pieno.

Aga

Jau tikrai statis stoti ne šio miestelio gyventojų patogumui. Priešingai vigdys kažkokius įsipareigojimus kurių apsurdo ir ne demokratinių su metimo reikalais.Cia yra pasityčiojimas iš miestelio žmonių, o tai tik sudaro atvažiuojan ciams. "turistams" patogumų. Tad, nesitikėkite žmonės kad jums tai yra daroma.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS