Druskininkuose prasideda pasieniečių tarnybinių šunų meistriškumo čempionatas | KaunoDiena.lt

DRUSKININKUOSE PRASIDEDA PASIENIEČIŲ TARNYBINIŲ ŠUNŲ MEISTRIŠKUMO ČEMPIONATAS

  • 0

Druskininkuose antradienį prasideda XXII-asis Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atvirasis tarnybinių šunų meistriškumo čempionatas.

Meistriškumo čempionate paaiškės geriausias tarnybinis pasieniečių šuo, pranešė tarnyba.

Tris dienas vyksiančiose varžybose sugebėjimus demonstruos savo padaliniuose atrankas laimėję geriausi pasieniečių šunys iš Vilniaus, Varėnos, Pagėgių rinktinių bei Užsieniečių registracijos centro Pabradėje.

Taip pat čempionate dalyvaus VSAT Sienos kontrolės organizavimo valdybos Kinologinės veiklos skyriaus komanda. Svečių teisėmis čempionate rungsis Lietuvos policijos kinologai su savo augintiniais.

Anot tarnybos, kiekvieną komandą sudarys trys pareigūnai su tarnybiniais šunimis ir jos vadovas. Bus kovojama individualioje ir komandinėje įskaitose.

Antradienį miškuose ties Druskininkais čempionato dalyviai savo sugebėjimus demonstruos pėdsekystės rungtyje. Trečiadienį bus varžomasi vietovės apieškos ir žmogaus paieškos rungtyse. Ketvirtadienį nuo ryto iki popietės tarnybinių keturkojų lauks elgsenos rungtis, kuri vyks Duskininkų užkardos teritorijoje. Ten pat vyks iškilminga čempionato nugalėtojų bei prizininkų apdovanojimo ceremonija.

Geriausias pasieniečių šuo su savo kinologu įgis teisę atstovauti VSAT svarbiausiose užsienyje vyksiančiose varžybose.

Kaip skelbiama, iš viso VSAT šiuo metu tarnauja 130 tarnybinių šunų. Jie padeda sulaikant sienos pažeidėjus, kontrabandininkus ir kitus nusikaltėlius, taip pat aptinkant narkotines ir kitas draudžiamas medžiagas. Neretai pasieniečių tarnybinių šunų pagalbos prireikia ieškant dingusių žmonių ar aiškinantis vagystes.

GALERIJA

  • Druskininkuose prasideda pasieniečių tarnybinių šunų meistriškumo čempionatas
  • Druskininkuose prasideda pasieniečių tarnybinių šunų meistriškumo čempionatas
  • Druskininkuose prasideda pasieniečių tarnybinių šunų meistriškumo čempionatas
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS