Neįtikėtina: du vienuoliktokai sukūrė inovatyvų stalo žaidimą Brailio raštu | KaunoDiena.lt

NEĮTIKĖTINA: DU VIENUOLIKTOKAI SUKŪRĖ INOVATYVŲ STALO ŽAIDIMĄ BRAILIO RAŠTU

  • 1

Du vienuoliktokai sukūrė inovatyvų stalo žaidimą Brailio raštu – kviečiantį bendrauti neregius ir reginčius – ir didžiausiame Europos verslo idėjų kūrimo renginyje užėmė antrą vietą. Verslūs jaunuoliai nesikuklina ir neketina sustoti – tikisi, kad jų sukurtas žaidimas bus populiarus visame pasaulyje. Plačiau apie tai – LNK reportaže.

„Aš vaidinau aklą ir Damiras vaidino regintį. Aš einu su lazdele, atsitrenkiu į jį ir mes susitinkam kaip draugai. Aš jam pasiūlau kažką veikti, jis sako „ne, taigi tu neturi žaidimų, mes neturim, ką veikti“ ir aš pasakau, kad tai netiesa“, – apie žaidimo pristatymą pasakojo vienas jo kūrėjų Eligijus Girdenis.

Žaidimo prototipų buvo ne vienas. Komanda dirbo ir naktimis, bendravo su neregiais, klausė jų patarimo.

„Buvo tikrai iššūkis anglų kalba, plius tu turi business ta anglų kalba kalbėti. Tai mus pasirinko FedEx ir Citi Foundation, dvi kompanijos, kurios yra patys didžiausi rėmėjai viso šito Gen-E, kuris vyko Stambule“, – teigė E. Girdenis.

Tokią aukštą vietą jauniesiems lietuviams pavyko iškovoti pirmą kartą.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Išdrįsti keliauti pas verslo mentorius, susirinkti pirmąsias investicijas, pagaminti produktą, net jei daug tokių XXI a. kompetencijų, kurių mums šiandien būtinai reikia darbo rinkoj“, – sakė VŠĮ „Lietuvos Junior Achievement“ direktorė Andželika Rusteikienė.

Vis dėlto net ir antra vieta finansų negarantuoja – investuotojus teks pritraukti patiems. Dabar su 3D spausdintuvu pagaminti tokį žaidimą užtrunka 40 valandų, savikaina – 30 eurų. Parduoti ketinama už 50 eurų.

„Mes dabar jau kalbamės su Kinija, turime žmones, kurie ten spausdina Disney žaidimus ir žinome apie Kinijos rinkos aktualijas, kaip mums pavyktų ten spausdinti arba Lenkijoj“, – apie ateities planus kalbėjo Damir Samarin.

Anot Mažeikių Merkelio Račkausko gimnazijos mokytojo Raimondo Milėškos, maža idėja virto stebuklu – vaikinai buvo pastebėti ir įvertinti visoje Europoje.

Įvertinti mažeikiškiai – būsimi abiturientai, bet jau dabar ateitį planuoja sieti su verslu.

„Man labai svarbi misija, kaip ekonomistei, kad yra vaikų, kurie domisi finansais, ekonomika, verslu ir aš galiu jiems padėti“, – tvirtino Mažeikių Merkelio Račkausko gimnazijos mokytoja Rima Maldeikienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Ne jie ,bet dirbtinas intelektas sukūrė.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS