A. Dulkys apie pandemijos valdymą: kartais jaučiu, kad bandoma uždėti geležines kurpaites | KaunoDiena.lt

A. DULKYS APIE PANDEMIJOS VALDYMĄ: KARTAIS JAUČIU, KAD BANDOMA UŽDĖTI GELEŽINES KURPAITES

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys sako kartais nejaučiantis vienybės kovojant su COVID-19 pandemija, jis tikina, kad jam svarbiausia šiuo metu yra premjerės ir ministrų pasitikėjimas.

Ministras taip kalbėjo paprašytas įvertinti, kaip jam sekasi valdyti krizę.

„Kartais jaučiu, kad bandoma man uždėti geležines kurpaites ir paprašyti jas sunešioti iki ryto – kartais yra toks pojūtis. Kartais nesijaučiu, kad mes tikrai krizės akivaizdoje veikiame iš tikrųjų vieningai ir stengiamės vieni kitiems padėti“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė A. Dulkys.

„Man yra svarbu, kad yra premjerės pasitikėjimas, kolegų ministrų pasitikėjimas – su tuo ir pradedu kiekvieną dieną“, – pridūrė jis.

Ministras taip pat sakė esantis pasiruošęs atsakyti į klausimus opozicijai, kuri pasiruošusi kelti interpeliaciją jam dėl COVID-19 pandemijos valdymo.

Man yra svarbu, kad yra premjerės pasitikėjimas, kolegų ministrų pasitikėjimas – su tuo ir pradedu kiekvieną dieną.

„Visi kiti opozicijos veiksmai, man atrodo, yra labai demokratiniai ir yra forma – atsakyti į klausimus, jeigu jų tokių yra ir jeigu nemato jie kitos galimybės. Aš tik priminsiu vieną seną tiesą, kur mane, dar studentą, kažkada irgi išauklėjo, sakė: Arūnai, kai ruošiesi ko nors paklausti, tai tikrai gerai pagalvok, ar tu pasiruošęs išgirsti tą atsakymą. Tai reiškia, kad jeigu bus klausimai, aš į juos atsakysiu labai sąžiningai, bet negarantuoju, kad mano atsakymai iš tikrųjų patiks“, – kalbėjo sveikatos apsaugos ministras.

Interpeliaciją A. Dulkiui spalio pabaigoje nutarė kelti šešėlinė „valstiečių“ vyriausybė, kritikos dėl pandemijos valdymo ministras taip pat susilaukia ir iš Prezidentūros.

Pagal Seimo statutą, interpeliaciją premjerui ar ministrui gali inicijuoti ne mažiau kaip penktadalis parlamentarų, tai yra ne mažiau kaip 29.

Tačiau kad premjeras ar ministras būtų atstatydintas, už tai per slaptą balsavimą turi būti ne mažiau kaip pusė visų Seimo narių, tai yra ne mažiau kaip 71.

„Valstiečiai“ Seime turi 22 atstovus.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

kaipgi

ne juk svarbiausia brangi kede o pliurpt /runkeliam gali ka nori juk saugo nato o igaliojimai fasistyniai tai kaip ju neisbandzius ir cia ne geleziniu klumpiu bet kaukes reikia jam paciam pagal prancuziska metoda bastilijoje===

taigi

Šaunuolis drebulinėm klumpėm, jau baigia įvykdyti pirmą iš 130 pandemijos suvaldymo plano punktą.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS