A. Dulkys: piniginės išmokos už skiepą – diskusinis elementas | KaunoDiena.lt

A. DULKYS: PINIGINĖS IŠMOKOS UŽ SKIEPĄ – DISKUSINIS ELEMENTAS

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys sako, kad galima diskutuoti apie pinigines išmokas už skiepą nuo COVID-19, tačiau konkrečiai į Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) pasiūlymą dėl išmokų senjorams kol kas nėra įsigilinęs.

„Aš esu ne kartą pasisakęs, kad tai yra diskusinis elementas, bet dabar konkrečiai šitų projektų nesu matęs, tai nekomentuosiu“, – pirmadienį žurnalistams Vyriausybėje sakė ministras.

Jo teigimu, svarbiausia, kad žmogus skiepytis apsispręstų pats.

„Įvairios priemonės turi savo ilgesnį ir trumpesnį poveikį. Iki šiol kad ir patys geriausi siūlymai veikdavo tik trumpą laiko tarpą ir ilgą laiko tarpą veikia tik tai, kad žmogus apsisprendžia savo viduje, savo sutarimu, nes turime suprasti, kad eina kalba ne tik apie pasiskiepijimą dabar, o apskritai apie mūsų požiūrį į sveikatą ir į skiepijimą“, – teigė A. Dulkys.

SADM siūlo naujai nuo koronaviruso pasiskiepijusiems senjorams skirti 100 eurų vienkartinę išmoką.

Pagal ministerijos registruotą įstatymo projektą, teisę į vienkartinę išmoką turėtų 75 ir daugiau metų sulaukęs asmuo, kuris iki šių metų rugsėjo nebuvo pasiskiepijęs nei viena vakcinos doze ir iki gruodžio 1 dienos pilnai pasiskiepytų.

Taip pat išmoka būtų mokama 75-erių ir vyresniems senjorams, kurie šiuo metu yra pilnai pasiskiepiję ir iki balandžio 1 dienos pasiskiepytų sustiprinančiąja, t. y. trečia arba antra doze, priklausomai nuo pasirinktos vakcinos.

Vienkartinės išmokos dydis būtų 100 eurų. Pinigai būtų išmokėti gruodžio ir balandžio mėnesiais, kartu su pensija, atskiro prašymo senjorams teikti nereikėtų.

Asmuo turėtų teisę gauti tik vieną išmoką.

Projektą ministerija teikia siekdama „finansinėmis priemonėmis skatinti 75 ir daugiau metų sukakusius asmenis įgyti ar palaikyti jau įgytą imunitetą nuo COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) vakcinuojantis“.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Paulius

Tikiuosi, kad tu keliausi į pragarą, kad tu paprastiems žmonėms tu pikto ir blogo padarei išgama tu nelaimingas.

Nu ir rėžimas

Apsispręstų pas tai yra mes tave smaugsim kol tu "savanoriškai" nesutiksi.

Morta

Kas čia- 100eurų kyšis už riziką, įdomu, dar vienas būdas sukiršinti tarpusavy dabar jau pensininkus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS