A. Dulkys: STT tyrimas sveikatos apsaugos pirkimuose yra rimtas signalas sistemai | KaunoDiena.lt

A. DULKYS: STT TYRIMAS SVEIKATOS APSAUGOS PIRKIMUOSE YRA RIMTAS SIGNALAS SISTEMAI

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) tyrimas aiškinantis galimą korupciją sveikatos apsaugos sektoriaus viešuosius pirkimuose yra rimtas signalas sistemai, sako sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

„Kokių nors kitų detalių tikrai nežinau, bet, matyt, lauksime, artimiausiu metu būsime informuoti. Ir čia, aš manau, yra rimtas signalas visai sistemai“, – per spaudos konferenciją trečiadienį teigė jis.

Ministras sakė apie tyrimą žinantis tik bendrą informaciją iš viešosios erdvės – jog tai yra didelis visą Lietuvą apimantis tyrimas dėl medicinos įrangos.

„Bet pasakysiu, kad manęs, kaip buvusio valstybės kontrolieriaus, kažkodėl nestebina ši informacija, nes noriu priminti, kad yra gausa valstybinių auditų pastebėjimų apie tiek neefektyviai naudojamą brangią medicininę įrangą, tiek apie 7 proc. įrangos, kuri nupirkta ar nenaudojama“, – sakė jis.

STT trečiadienį pranešė, kad vykdo didelės apimties ikiteisminį tyrimą dėl įtariamos korupcijos vykdant medicinos įrangos ir kitų medicinos priemonių viešuosius pirkimus skirtingose šalies sveikatos priežiūros įstaigose. Daugiau informacijos apie tai žadama pateikti ketvirtadienį.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Nustebęs

Gal ministras kažkada ir buvo geras tyrėjas, bet medicinoje jis visiškai žalias. Per visas radijo laidas šaukiama, kad miestuose oras labai užterštas kietosiomis dalelėmis ir azoto junginiais, raginama kaip galima mažiau vaikščiot lauke, netgi langus vėdinimui neatsidarinėti, tuo tarpu sveikatos ministras prisispyręs ragina daugiau atvirame lauke būti, vaikščiot. Net nežinau, kurių klausytis - specialistų ar ne savo kėdėje sėdinčio.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS