FNTT ir SAM pasirašė bendradarbiavimo susitarimą: sieks finansinio skaidrumo | KaunoDiena.lt

FNTT IR SAM PASIRAŠĖ BENDRADARBIAVIMO SUSITARIMĄ: SIEKS FINANSINIO SKAIDRUMO

  • 2

Glaudžiau koordinuoti veiksmus apsaugant valstybės finansų sistemą nuo nusikalstamo poveikio, teikti abipusę pagalbą atskleidžiant ir tiriant galimai padarytas finansinio pobūdžio nusikalstamas veikas bei keistis svarbia informacija susitarė Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) bei Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovai.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys ir FNTT direktorius Antoni Mikulskis antradienį pasirašė bendradarbiavimo susitarimą.

Susitarime, kaip nurodoma FNTT pranešime, taip pat numatyta vykdyti bendrus finansinių nusikaltimų prevencijos projektus, kuriais būtų galima iš anksto identifikuoti grėsmes ir rizikos veiksnius, sumažinti ar pašalinti jų atsiradimo priežastis.

„Turime kurti maksimaliai skaidrią sveikatos apsaugos sistemą. Tai svarbu ne tik šiandien, pandemijos akivaizdoje, bet ir ateityje“, – teigia sveikatos apsaugos ministras A. Dulkys.

„Medicinos sektorius šiuo metu yra labai jautrus. Teisėsauga pastebi, kad padaugėjo finansinių nusikaltimų, prisidengiant pandemija bei COVID-19. Mūsų tikslas – apsaugoti valstybės finansų sistemą, kad sektoriui skiriamos investicijos būtų panaudojamos tinkamai. Glaudesnis bendradarbiavimas su SAM ir keitimasis turima informacija tikrai prisidės prie šio tikslo siekimo“, – sako FNTT direktorius A. Mikulskis.

Susitarimu šalys įsipareigojo teikti specialistų nuomones ir vertinimus, metodinę pagalbą bei kitą informaciją, reikalingą finansiniam skaidrumui užtikrinti.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

tai

zinoma,kad galima,tik su sutartimi teks dalintis.

Nezurnalistas

O be "sutarties" - buvo galima sukciauti?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS