E. Dobrowolska: pokyčiai mūsų šalies bausmių vykdymo sistemoje – būtini ir neatidėliotini | KaunoDiena.lt

E. DOBROWOLSKA: POKYČIAI MŪSŲ ŠALIES BAUSMIŲ VYKDYMO SISTEMOJE – BŪTINI IR NEATIDĖLIOTINI

Teisingumo ministrės Ewelinos Dobrowolskos vadovaujama delegacija rugpjūčio 15-19 dienomis su oficialiu vizitu lankysis Norvegijos Karalystėje.

Čia vyks susitikimai su Norvegijos teisingumo ir viešojo saugumo ministerijos, Norvegijos pataisos tarnybos, Nacionalinės mediacijos tarybos, Norvegijos pataisos tarnybos kolegijos, Norvegijos Raudonojo Kryžiaus atstovais, delegacija taip pat lankysis Probacijos tarnyboje, bausmių atlikimo įstaigose, Pusiaukelės namuose.

Vizito metu numatoma su Norvegijos teisingumo ir viešojo saugumo ministerijos ir bausmių vykdymo sistemos atstovais aptarti gerąją patirtį modernizuojant ir efektyvinant bausmių vykdymo sistemas, rašoma Teisingumo ministerijos pranešime.

Didžiausi laukiantys iššūkiai – geresnių bausmių vykdymo sistemos personalo darbo sąlygų ir bausmės atlikimo sąlygų užtikrinimas.

„Pokyčiai mūsų šalies bausmių vykdymo sistemoje yra būtini ir neatidėliotini. Didžiausi laukiantys iššūkiai – geresnių bausmių vykdymo sistemos personalo darbo sąlygų ir bausmės atlikimo sąlygų užtikrinimas, veiksmingesnių resocializacijos priemonių taikymas, užimtumo darbine ir kitomis prasmingomis veiklomis didinimas, rezultatyvesnis socialinius įgūdžius lavinančių programų įgyvendinimas, padėsiantis sparčiau nuteistajam pasirengti savarankiškam gyvenimui – tai būtinos sąlygos, siekiant nuteistųjų elgesio pozityvaus pokyčio ir sėkmingo jų sugrįžimo į sociumą“, – pabrėžia E. Dobrowolska.

Lietuva ir Norvegijos Karalystė bendradarbiauja įgyvendinant projektą „Lietuvos bausmių vykdymo sistemos kokybės gerinimas“. Projektas įgyvendinamas Norvegijos finansinio mechanizmo lėšomis ir truks iki 2024 m. balandžio.

Įgyvendinant projektą, Norvegijos pavyzdžiu pertvarkoma bausmių vykdymo sistemos personalo rengimo ir kvalifikacijos tobulinimo sistema, kuriama moderni mokymo infrastruktūra, personalas rengiamas pagal naujos kartos mokymo programas. Tikimasi, kad tai leis greičiau Lietuvoje įdiegti tiesioginio darbo su nuteistaisiais paremtą laisvės atėmimo vietų dinaminio saugumo modelį, į nuteistųjų resocializacijos procesą įtraukti daugiau nevyriausybinių organizacijų. Kartu plėtojama nuteistųjų užimtumui skirta infrastruktūra, plečiamas pusiaukelės namų tinklas, didinama probacijos įtrauktis į nuteistųjų resocializacijos procesą.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Pirmiausia po šitos tatuiruotos kadencijos

reikės atšaukti nelietuviškas raides.

handel

ministre teisi, pokyciai butini! tik pamiršo esme, kad pokyčius daro zmones o tie kurie dabar ateina dirbt i sistema atvesti ministres statytines yra 0 bekablelio. Jos sugriaus sistema ir tame ir bus pokytis.

Anonimas

kA tadai tave statyti,tu geresnis aaaaaaaaaaaaa,geriau tylek ,mazai tu dar pridirbai aaaaaaaaaaa
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS