Europos prokuratūroje dirbs prokuroras T. Krušna | KaunoDiena.lt

EUROPOS PROKURATŪROJE DIRBS PROKURORAS T. KRUŠNA

  • 0

Trečiadienį įsigaliojo Europos Sąjungos Tarybos sprendimas, kuriuo paskirti naujai įsteigtoje Europos prokuratūroje dirbsiantys 22 Europos prokurorai. Iš Lietuvos pasiūlytų kandidatų Europos prokuroru paskirtas Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento vyriausiasis prokuroras Tomas Krušna.

Europos prokuratūra yra nauja institucija, skirta kovai su sukčiavimu ir korupcija Europos Sąjungos (ES) paramos srityje bei kitomis nusikalstamomis veikomis. Šiuo metu sukčiavimo ar korupcijos nusikaltimų baudžiamąjį tyrimą gali atlikti tik nacionalinės institucijos. Planuojama, kad Europos prokuratūra, kurios būstinė steigiama Liuksemburge, veiklą pradės 2020-ųjų pabaigoje.

Nacionalinę kandidatų į Europos prokurorus atranką organizavo Lietuvos teisingumo ministerija. Nacionalinėje atrankoje, kaip skelbiama Generalinės prokuratūros pranešime, galėjo dalyvauti ne mažesnį kaip 7 metų prokuroro darbo stažą turintys prokurorai ir teisėjai, turintys ne mažesnį kaip 8 metų teisėjo darbo stažą.

Tris geriausiai įvertintus kandidatus Vyriausybė pateikė Europos Sąjungos Tarybai. Ši, gavusi atrankos komisijos motyvuotą nuomonę, atrinko vieną iš kandidatų ir paskyrė jį atitinkamos valstybės narės Europos prokuroru.

Europos prokuroru T. Krušna paskirtas nepratęsiamai trejų metų kadencijai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS