G. Landsbergis: lėktuvo nutupdymas Minske turi sulaukti tvirto transatlantinio atsako | KaunoDiena.lt

G. LANDSBERGIS: LĖKTUVO NUTUPDYMAS MINSKE TURI SULAUKTI TVIRTO TRANSATLANTINIO ATSAKO

  • 24

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sako, kad kompanijos „Ryanair“ keleivinio lėktuvo, skridusio iš Atėnų į Vilnių, priverstinis nutupdymas Minske turi sulaukti tvirto transatlantinio atsako.

Jis taip sakė po pokalbio su JAV valstybės sekretoriaus pavaduotoju Europos reikalams Philipu Reekeriu (Filipu Rikeriu).

„Pokalbio metu buvo aptarta, kad šis beprecedentis įvykis turi sulaukti tvirto transatlantinio atsako“, – ministerijos pranešime teigė G. Landsbergis.

Sekmadienio popietę Minsko oro uoste buvo nutupdytas keleivinis bendrovės „Ryanair“ lėktuvas, skridęs iš Atėnų į Vilnių. Jis buvo priartėjęs prie Lietuvos oro erdvės, tačiau buvo priverstas pasukti į Baltarusijos sostinę.

Aviakompanija „Ryanair“ pranešė, kad lėktuvas nusileido Minsko oro uoste, nes Baltarusijos oro dispečeriai informavo apie potencialią saugumo grėsmę lėktuve. Ši informacija vėliau nepasitvirtino.

Šiuo lėktuvu skrido Baltarusijos opozicijos aktyvistas ir blogeris, informacinio kanalo „Nexta“ įkūrėjas Ramanas Pratasevičius. Lėktuvui nusileidus Minske, jis sulaikytas.

Pernai „Nexta“ įkūrėjus 22 metų Sciapaną Pucilą ir 26 metų R. Pratasevičių Baltarusija įtraukė į „asmenų, dalyvaujančių teroristinėje veikloje“, sąrašą, o patį kanalą paskelbė „ekstremistiniu“ ir nurodė jį blokuoti

Lietuvos duomenimis, lėktuve buvo 171 keleivis, iš jų – 94 Lietuvos piliečiai, taip pat 11 graikų, devyni prancūzai, po keletą baltarusių, lenkų, rumunų, vokiečių, latvių, rusų, taip pat Sakartvelo ir kitų šalių piliečių.

Sekmadienio vakarą lėktuvas grįžo iš Minsko į Vilnių.

Baltarusijos opozicijos koordinavimo tarybos prezidiumo narys, buvęs kultūros ministras Pavelas Latuška pareiškė, kad „Ryanair“ lėktuvu iš Minsko į Vilnių neišskrido šeši žmonės – du Baltarusijos ir keturi Rusijos piliečiai.

Incidentą pasmerkė NATO, Europos Komisijos, dalies ES valstybių vadovai.

Rašyti komentarą
Komentarai (24)

Simsis

Perdavė žinia jam baltarusiai leiskis ant žemės ereli :D

Anonimas

juo vyk lauk ambasadoriu ir jo parankinius, ir iki tol nepriimk kol neisgales demokratija by

Translandzbergis

Prisivezkit dar daugiau bulbasu, haholu, ruskiu. Suteikinekit jiems pilietybes, skirkit apsaugas is musu varganu pinugeliu. Juokinga kai blusa sokineja pries drabli savo reikalu nesusitvarkanti. Kur ir ka dirba tos migracijos tarnybos. Tai tie patys baltarusiai ,snipai, savus pardavineja, o jus cia zliunbianat.Anukui vistiek nedasunta Svetlanka dabar i durnyna apsaugaiTrans
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS