G. Nausėda atsakymą dėl nepaprastosios padėties įvedimo patiki teisininkams | KaunoDiena.lt

G. NAUSĖDA ATSAKYMĄ DĖL NEPAPRASTOSIOS PADĖTIES ĮVEDIMO PATIKI TEISININKAMS

Prezidentas Gitanas Nausėda neskuba atsakyti į opozicijos lyderio iškeltą klausimą, ar dėl koronaviruso Lietuvoje reikia skelbti nepaprastąją padėtį.

Lietuvos vadovo teigimu, atsakymą į šį klausimą turi duoti teisininkai.

„Aš manau, kad į šį klausimą turi atsakyti teisininkai ir, kaip aš žinau, teisininkai šiuo metu diskutuoja, ar šios priemonės yra teisės rėmuose. Aš nenorėčiau užbėgti už akių šiems svarstymams – šiek tiek palūkėkime ir gausime visus atsakymus“, – teigė prezidentas.

Antradienį Seimo valdybos posėdyje opozicijos lyderis Gabrielius Landsbergis suabejojo, ar Vyriausybė, paskelbdama karantiną, neviršijo savo įgaliojimų, pavyzdžiui, dėl asmens teisių, verslo suvaržymo. Politikas pasiūlė atsiklausti teisininkų ir padiskutuoti Seimui, ar apskritai nereikėtų skelbti nepaprastąją padėtį valstybėje.

Planuojama, kad gavus teisininkų išvadas apie tai bus kalbama Seimo valdybos posėdyje, o prireikus gali būti inicijuojamas ir Seimo plenarinis posėdis.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

valstybeje

esant pandemijai ir nepaprastai padeciai,prezidentas ir 141 visiskai nezino ka reikia daryti,ir tai yra valdzia,tvartas .

Jo

Šunys loja-karavanas eina

Tautai

jau turejo jau seniai pasakyti Tautai ar Lietuva, sekdama EU nutarima jau uzdare isorines EU sienas? Kodel tiek ilgai laukti reikia tokios paprastos informacijos? Stai Frau Merkel vakar vakare suruose spaudos konferencija kur aiskiai patvirtino , kad 27 valstybiu blokas uzdaro sienas 30 dienu, tame tarpe ir Lietuva. Vokietija isorines EU sienas (oro uostuose) uzdare tuoj pat, BGS gavo isakyma. Kiek Lietuvai reikia laiko uzdaryti isorines EU sienas???
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS