G. Nausėda į situaciją Baltarusijoje ragina reaguoti JT Žmogaus teisių tarybą ir ESBO | KaunoDiena.lt

G. NAUSĖDA Į SITUACIJĄ BALTARUSIJOJE RAGINA REAGUOTI JT ŽMOGAUS TEISIŲ TARYBĄ IR ESBO

Baltarusijoje tęsiantis protestams, prezidentas Gitanas Nausėda žada kreiptis į Jungtinių Tautų (JT) Žmogaus teisių tarybą ir Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizaciją (ESBO), kad šios reaguotų į žmogaus teisių pažeidimus šalyje.

„Baltarusijoje tęsiasi masiniai žmogaus teisių pažeidimai. Paleistų protestuotojų parodymai šokiruoja. Aš kreipiuosi į JT Žmogaus teisių tarybą ir ESBO reaguoti!“, – sekmadienį tviteryje parašė G. Nausėda.

Didžiuliai protestai Baltarusijoje vyksta jau aštuntą dieną iš eilės nuo rugpjūčio 9-ąją įvykusių rinkimų, per kuriuos, anot pareigūnų, dabartinis lyderis Aliaksandras Lukašenka surinko daugiau kaip 80 proc. balsų. Opozicijos šalininkai įsitikinę, kad rinkimų rezultatai buvo suklastoti.

Teisėsauga per kelias dienas sulaikė daugiau kaip 6,7 tūkst. demonstrantų, šimtai buvo sužeisti. Penktadienį Baltarusijos valdžia pradėjo paleidinėti per protestus sulaikytus žmones iš milicijos skyrių ir sulaikymo izoliatorių. Daugelis iš jų pasakoja, kad buvo sumušti, negavo maisto ir vandens, buvo verčiami miegoti lauke.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (41)

a kaip

del JAV, Prancuzijos? Neraginsi, kad pasidometu ten situacijomis?

K

Pas mus daugiau pažeidimu žmogas teisės

Spaliukas

Atsirado dar vienas supermenas Tpfu!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS