Prezidentas išlydės pasieniečių įgulą į tarptautinę operaciją | KaunoDiena.lt

PREZIDENTAS IŠLYDĖS PASIENIEČIŲ ĮGULĄ Į TARPTAUTINĘ OPERACIJĄ

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį lankysis Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Aviacijos bazėje ir Padvarionių pasienio užkardoje. Šalies vadovas į tarptautinę operaciją išlydės pasieniečių sraigtasparnį, domėsis VSAT veikla ir aktualijomis, lankysis Pasieniečių mokykloje.

Kaip skelbia Prezidentūra, G. Nausėda išlydės VSAT Aviacijos valdybos orlaivį ir jo įgulą į Viduržemio jūros regione organizuojamą prieš nelegalią migraciją nukreiptą operaciją „Poseidon 2020 Jūra“, apžiūrės Aviacijos bazę.

Šalies vadovas taip pat lankysis VSAT Padvarionių pasienio užkardoje, apžiūrės tarnyboje naudojamą ginkluotę bei susitiks su VSAT vadu generolu Rustamu Liubajevu. G. Nausėdai bus pristatyta kinologų veikla. Prezidentas vyks ir prie sienos su Baltarusija, susipažins su Padvarionių pasienio užkardos valstybės sienos ruožo ypatumais.

Prezidentas apžiūrės ir VSAT Pasieniečių mokyklą, ir joje esantį Pasieniečių muziejų, bendraus su pasieniečių bendruomene, jam bus pristatyta VSAT veikla ir statistinė informacija.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Nerijus

Rustamas Liubajevas kilmė turbūt ne lietuvis, tačiau galiu pasakyti, kad daug pasiekė. Sveikintina.

gali

kartu varyti , nes sergantys uzbekai įvežami iš rytų

"plaukiku"

operacija ,geriausia dugnas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS