G. Nausėda Niujorke: jei konkrečios šalys neturi patriotų, tai ir pasaulis jų neturės | KaunoDiena.lt

G. NAUSĖDA NIUJORKE: JEI KONKREČIOS ŠALYS NETURI PATRIOTŲ, TAI IR PASAULIS JŲ NETURĖS

Prezidentas Gitanas Nausėda teigia, kad Lietuva, siekdama išnaudoti technologijų eros privalumus turi būti pasirengusi ir kylantiems iššūkiams, ypač socialinėje srityje.

G. Nausėda apie gerovės valstybės kūrimo principus, remiantis išmaniosiomis technologijomis, dirbtiniu intelektu ir robotizacijos sprendimais kalbėjo antradienį Niujorke, Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos metu vykstančiame pasauliniame forume „Concordia Annual Summit“.

„Mes gyvename didžiųjų technologinių, ekonominių, socialinių pokyčių eroje. Tačiau tuo pat metu socialinių pokyčių tempas atsilieka. Šis neatitikimas kuria įtampą bei gali turėti neigiamą poveikį net ir ekonominiam augimui“, – Prezidentūros atsiųstame kalbos tekste teigia G. Nausėda.

Pasak prezidento, ypač svarbu užtikrinti, kad visi darbuotojai liktų konkurencingi žinių ekonomikoje. Mokymasis visą gyvenimą yra būtinybė tiek dabarties, tiek ir ateities darbuotojams.

„Turime išnaudoti visus skaitmenizacijos ir robotizacijos privalumus, o kartu paruošti visuomenę naujiems iššūkiams. Vaizdžiai tariant, privalome rasti būdą, kaip žmonių gerovę pastatyti ant robotų pečių“, – sakė G. Nausėda.

Turime išnaudoti visus skaitmenizacijos ir robotizacijos privalumus, o kartu paruošti visuomenę naujiems iššūkiams.

Prezidentas tarptautinei bendruomenei pristatė Lietuvos pažangą, išnaudojant skaitmenizacijos ir robotizacijos privalumus.

„Lietuva neseniai priėmė Nacionalinę dirbtinio intelekto strategiją, kurioje pabrėžiama būtinybė plėtoti ir pritaikyti dirbtinį intelektą viešajame sektoriuje. Mes taip pat skatiname informacinių technologijų startuolių kūrimąsi. Tačiau labiausiai mes didžiuojamės sparčiai augančiu finansinių technologijų lauku“, – kalbėjo G. Nausėda.

Lietuvos prezidentas įsitikinęs, kad technologijų eros pokyčiai gali sustiprinti gerovės valstybės pamatus, tačiau tam, pasak jo, reikalingi išmanūs ir ryžtingi viešojo bei privataus sektorių veiksmai.

Pritaria D. Trumpui, jog ateitis priklauso patriotams

Prezidentas sako pritariantis Jungtinių Valstijų vadovo Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) kalboje Jungtinėse Tautose išsakytai minčiai, jog ateitis priklauso patriotams.

Anot G. Nausėdos, būtent tėvynės meilės skatinami patriotai „stumia mus į priekį“, tačiau taip pat tvirtino, kad patriotizmas neprieštarauja globalizmui.

„Jokių abejonių nėra, kad tauta, kuri puoselėja savo tautinę tapatybę, gali netgi geriau tai daryti būdama pasaulio sudėtine dalimi, reikia tik savęs neišbarstyti. Manau, šie du dalykai dera vienas su kitu. Ir man patinka būtent ši remarka, kad pasaulis priklauso patriotams. Jei konkrečios šalys neturi patriotų, tai ir pasaulis patriotų neturės“, – LRT radijui Niujorke sakė G. Nausėda.

D. Trumpas Jungtinėse Tautose antradienį sakydamas kalbą užsipuolė pasaulinę tvarką ir pareiškė, kad „globalistai“ nelaimės.

„Ateitis priklauso ne globalistams. Ateitis priklauso patriotams“, – sakė D. Trumpas.

„Ateitis priklauso suverenioms ir nepriklausomoms valstybėms, kurios gina savo piliečius, gerbia savo kaimynus ir jaučia pagarbą skirtumams, dėl kurių kiekviena šalis yra ypatinga ir unikali“, – teigė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

jankių okupantų smirdukui nuosėdai

gražių paveiksliukų galerija: liaudiesmenas.livejournal.com

...

Tvartelio gyviai (Ožys, Broileris, kita smulkmė) tai ne Lietuva, tai mums PRIMESTA gauja, Lietuva ATSILAIKYS!

...

Pas mus patriotai tik tvarteliniai (žulikai-melagiai), todėl Lietuva niekad nebus tikroji demokratijos šalis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS