G. Ramanauskaitė vėl pretenduos į Žurnalistų etikos inspektoriaus pareigas | KaunoDiena.lt

G. RAMANAUSKAITĖ VĖL PRETENDUOS Į ŽURNALISTŲ ETIKOS INSPEKTORIAUS PAREIGAS

Seimo Kultūros komitetas vienbalsiai pritarė Gražinos Ramanauskaitės kandidatūrai eiti Žurnalistų etikos inspektoriaus pareigas antrą kadenciją iš eilės.

Priimdamas sprendimą komitetas atsižvelgė į organizacijų, vienijančių viešosios informacijos rengėjus, skleidėjus ir žurnalistus, siūlymus.

Į Kultūros komiteto prašymą siūlyti kandidatus eiti šias pareigas atsakė net 9 organizacijos. Visos jos pateikė vienintelę kandidatę – šiuo metu Žurnalistų etikos inspektoriaus pareigas einančią G. Ramanauskaitę. Anot kandidatę teikusių organizacijų, G. Ramanauskaitė turi reikalingą darbo patirtį, yra objektyvi, žiniasklaidos atstovams kelia aukštus etikos reikalavimus.

G. Ramanauskaitės kadencija baigsis šių metų birželio 17 d. Galutinį sprendimą, ar ji bus paskirta antrai kadencijai, priims Seimas.

Ketvirtadienį Seimo Kultūros komiteto vardu jo pirmininkas Ramūnas Karbauskis įregistravo du nutarimų projektus – viename iš jų siūloma vadovaujantis Visuomenės informavimo įstatymu atleisti G. Ramanauskaitę iš žurnalistų etikos inspektoriaus pareigų, o kitame – paskirti ją kitai kadencijai į šias pareigas.

Siūloma, kad nutarimas dėl atleidimo įsigaliotų šių metų birželio 17 d., o dėl paskyrimo – birželio 18 d.

Vadovaujantis Visuomenės informavimo įstatymu, Žurnalistų etikos inspektorių penkeriems metams skiria Seimas iš kandidatų, kuriuos pasiūlo organizacijos, vienijančios viešosios informacijos rengėjus, skleidėjus ir žurnalistus ir kurių narių veiklai taikomos Lietuvos visuomenės informavimo etikos kodekso normos. Tas pats asmuo inspektoriumi negali būti skiriamas daugiau kaip dvi kadencijas iš eilės.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

zurnalistai prarado savo tikrajy veida...

beliko tik zarnaliugos kuriems ta ,,ETIKA,, nepasiekiamo supratimo laipsnis... gales but tik ,,, etikMAT...,,,, motina......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS