Pratybose „Geležinis kardas“ dalyvaus 4 tūkst. Lietuvos ir užsienio karių | KaunoDiena.lt

PRATYBOSE „GELEŽINIS KARDAS“ DALYVAUS 4 TŪKST. LIETUVOS IR UŽSIENIO KARIŲ

  • 2

Krašto apsaugos ministerija pranešė, kad apie 4 tūkst. Lietuvos ir sąjungininkų karių lapkričio pabaigoje ir gruodžio pradžioje treniruosis vyksiančiose pratybose „Geležinis kardas 2016“.

Mokymai prasidės lapkričio 20 d., juose dalyvaus sąjungininkai iš dešimties šalių ir Lietuvos. Kariai planuos ir vykdys gynybos ir puolimo operacijas, treniruosis atlikti žygio, susitelkimo, rajono užėmimo, kovinės paramos ir kitas užduotis.

Kartu šiose pratybose bus stiprinama bendrų veiksmų sąveika su NATO sąjungininkais, taip pat treniruojamasi vykdyti įvairias operacijas apgyvendintoje vietovėje, teigia ministerija.

„Ateityje kariuomenė susidurs su šiuo metu dar nežinomais iššūkiais, todėl gebėjimas greitai prisitaikyti prie naujos situacijos yra gyvybiškai svarbus ir tam reikia ruošti karius ir štabus. Greita ir efektyvi visų teritorijoje esančių padalinių reakcija į konvencinio karo grėsmes – yra vienas pagrindinių šių pratybų uždavinių“, – pranešime cituojamas Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų vadas brigados generolas Valdemaras Rupšys.

Pratybos vyks lapkričio 20 – gruodžio 2 dienomis vienu metu Gaižiūnų ir Generolo Silvestro Žukausko poligonuose. Jose dalyvaus kariai iš Estijos, Latvijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Jungtinės Karalystės, Kanados, Lenkijos, Liuksemburgo, Rumunijos, Slovėnijos, Vokietijos ir Lietuvos.

Pratybose „Geležinis kardas“ kartu bus vertinamas šiais metais įsteigtos abiejų Lietuvos pėstininkų brigadų „Žemaitija“ ir „Geležinis Vilkas“ bei joms priskirtų padalinių kovinis rengimas. Mokymuose taip pat dalyvaus iš rezervo karių suformuotas pėstininkų batalionas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Skalvis

Pagarba Tevynes gynejams!

Vardas

Lietuva tapo geriausiu Europos poligonų !!!!! Sveikinu???!!!,

SUSIJUSIOS NAUJIENOS