Globojamų vaikų maitinimui mokyklose – ministerijos „ne“ | KaunoDiena.lt

GLOBOJAMŲ VAIKŲ MAITINIMUI MOKYKLOSE – MINISTERIJOS „NE“

  • 8

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM) nepritaria Seime svarstomam siūlymui išplėsti lengvatas šeimose ir šeimynose globojamiems vaikams.

Parlamentarė Rita Tamašunienė yra pasiūliusi atsisakyti draudimo šeimose ar šeimynose globojamiems vaikams gauti nemokamą maitinimą arba paramą mokinio reikmenimis pagal Paramos mokiniams įstatymą. Toks draudimas taip pat galioja globos institucijose augantiems vaikams, tačiau jo naikinti Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) atstovė R.Tamašunienė nesiūlo. Ministerija sako, kad dėl to šios pataisos - diskriminacinės.

„Vienai asmenų grupei būtų nustatomos palankesnės teisinio reguliavimo sąlygos, t.y. asmenys, kuriems nustatyta globa (rūpyba) vaikų globos institucijoje, būtų traktuojami skirtingai nei asmenys, kuriems globa (rūpyba) nustatyta šeimoje ar šeimynoje“, - parengtą neigiamos Vyriausybės išvados projektą aiškina SADM.

Kartu ministerija aiškina, kad globėjai gauna išmokas, skirtas sudaryti vaiko vystymuisi būtinas sąlygas - patenkinti mitybos, aprangos, būsto, sveikatos priežiūros, mokymosi ir kitus ugdymo poreikius.

Ministerija nurodo, kad šeimose ir šeimynose šiuo metu globojama 4,9 tūkst. vaikų.

Išvadą Vyriausybė svarstys posėdyje kitą savaitę.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Čiubaka

Nu blyn, dasigyvenome. Seimūnų tušinukams po kelis tūkstančius, o vaikams ant maisto neskiria, būtų juokinga, jei ne būtų šlykštu

Kokie

jūs nesusipratėliai ir nepatriotai.Negi nematote, kad yra būtinesnių išlaidų už vaikų maitinimą mokyklose?Gi dujų terminalas šimtus tūkstančiu euru į diena ima, ukrainiečiu karius rek gydyti, jau nekalbont apie nuolat teikiama pagalb ponui Porašenkovui..Vaikučiai ką, pabus biški nevalge, paklausys per dieną gurgiančiu pilveliu o vakare namuose galės prisikimšti iki soties.Kruopų košė yra ne tik sveika bet ir naudinga, o salotu, kopustu lapai dabar visai pigiai kainuoja:DDD)

Gugis

Kam mums tokie ministrai, kad sau algas keltusi?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS