Grįš šiluma: ar ji išsilaikys iki Velykų? | KaunoDiena.lt

GRĮŠ ŠILUMA: AR JI IŠSILAIKYS IKI VELYKŲ?

  • 0

Pastarosiomis dienomis orai vėl visus nustebino – kai visi tikėjosi šilumos ir saulės, žemę padengė sniegas. Ar jis laikysis ir visą likusią savaitę? LNK orų prognozes komentavo sinoptikė Ineta Daunoravičiūtė.

– Kada sulauksime tikrojo pavasario?

– Antradienis ir trečiadienis – šios savaitės žiemiškiausios dienos ir trumpam atkeliavo žiema. Trečiadienis dar irgi gana žiemiška diena, nes vietomis dar bus sniego, naktį daugelyje rajonų pasnigs. Tačiau jau nuo ketvirtadienio situacija drastiškai pasikeis – į šalį pradės plūsti šiltas oras, pamažu pradės šilti. Trečiadienį sušils iki 2–7 laipsnių šilumos, bus nedaug sniego, o ketvirtadienį sušils iki 9–14 laipsnių. Po tokių vėsių dienų orai tikrai pasikeis ir šilumos bus kur kas daugiau.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

– Kokios bus Velykos? Rodo, kad bus net 15 laipsnių šiluma. Ar tai gali būti tiesa?

– Taip. Jau ketvirtadienis gana šilta diena, o penktadienį, šeštadienį prieš šventes šilumos bus dar daugiau. Nors ir sulauksime nedidelio lietaus, ypač pietiniuose rajonuose, tačiau šilumos bus daugiau. Penktadienį, šeštadienį turėtų sušilti iki 11–16 laipsnių šilumos. Kalbant apie Velykas, pagal dabartinius duomenis, turėtume sulaukti lietaus didesnėje šalies dalyje, kritulių kiekis irgi bus didesnis. Tačiau šilta – iki 11–16 laipsnių šilumos turėtų sušilti. Velykos nors ir lietingos, bet, atrodo, bus šiltos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS