Grįžti į gimtinę norintiems migrantams bus teikiama 300 eurų parama | KaunoDiena.lt

GRĮŽTI Į GIMTINĘ NORINTIEMS MIGRANTAMS BUS TEIKIAMA 300 EURŲ PARAMA

  • 27

Į kilmės šalį savanoriškai grįžti sutinkantiems migrantams galės būti teikiama 300 eurų siekianti parama, pirmadienį pranešė Vidaus reikalų ministerija (VRM).

Tai numatyta vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės pasirašytame įsakyme dėl užsieniečių savanoriško grįžimo į kilmės šalį.

Užsienietis bus informuojamas apie galimybę pateikti prašymą savanoriškai grįžti. Tokį prašymą pateikusiam asmeniui bus nupirkti kelionės bilietai ir išmokama vienkartinė 300 eurų išmoka.

Ją išmokės Migracijos departamentas ar Valstybės sienos apaugos tarnyba.

Grynieji pinigai užsieniečiui bus išduodami pasirašytinai pasienio kontrolės punkte jo grąžinimo į užsienio valstybę dieną.

„Neteisėta migracija, su kuria susiduria Lietuva, – tai išbandymas mums visiems ir visi kartu saugodami mūsų valstybės nacionalinius interesus privalome rasti geriausius sprendimus. Migrantų teisių užtikrinimas lemia ne tik pasitikėjimą Lietuvos institucijomis bei tarptautinėmis organizacijomis, bet taip pat ir ekonomiškai naudingą ir racionalų valstybės lėšų naudojimą“, – pranešime teigia ministrė.

Ministerija pabrėžia, kad taip sutaupomos lėšos, kurios būtų išleidžiamos priverstiniam grąžinimui organizuoti ir sulaikytiems migrantams išlaikyti, maitinti, jų byloms nagrinėti, tapatybei nustatyti, palydai bei administraciniam aparatui.

Migrantas, turėdamas teisę į savanoriško grįžimo pagalbą, gali grįžti namo netrukus po sprendimo priėmimo. Tuo metu priverstinis grąžinimas gali trukti ne vieną mėnesį.

Savanoriško grįžimo su pagalba ir reintegracijos projektą iš Prieglobsčio, migracijos ir integracijos fondo vykdo ir Tarptautinės migracijos organizacijos Vilniaus biuras. Jis užsieniečiui, pageidaujančiam savanoriškai grįžti į kilmės valstybę, moka vienkartinę pagalbą pinigais – 200 eurų, taip pat gali teikti reintegracijos pagalbą – skirti iki 1,5 tūkst. eurų paramą smulkiam verslui steigti ar vystyti, plėsti, įsidarbinti ar mokytis. Tokia reintegracijos pagalba teikiama ne ilgiau kaip 12 mėnesių nuo užsieniečio grįžimo į kilmės valstybę.

Per praėjusią parą, nuo sekmadienio vidurnakčio iki pirmadienio, Lietuvos pasieniečiai į Baltarusiją grąžino 150 asmenų, bandžiusių pereiti valstybės sieną neleistinose vietose. Į Lietuvą trečią parą iš eilės neįleistas nė vienas neteisėtas migrantas.

Šiemet Lietuvos ir Baltarusijos sieną neteisėtai kirto 4112 migrantų, tai yra keliasdešimt kartų daugiau nei pernai per visus metus. Dėl to šalyje paskelbta nepaprastoji padėtis.

Rašyti komentarą
Komentarai (27)

Ką jiems pinigai, kad nusikalto nelegaliai kirsdami sieną mes jiems turime dar ir sumokėti. Kai saviems žmonėms - tai pinigų nėra. Lietuvos valdžiai stipriai negerai.

...

maniau kad kai tuos brudus po 14 euru maitina cia buvo jau pasiektas visiskas dugnas, bet ne, is apacios pabelde jie po tokiu prikolu tikisi kad kazkas nores saziningai moket mokescius? kur tik imanoma, imkit alga vokuose, kad ne kapeikos sitai valstybei!

Anonimas

наши ДЕБИЛО тока это и умеют ! PIPIEC
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS