Gyventojai to dar nebuvo matę: vietoj asfalto – srauni vandens upė | KaunoDiena.lt

GYVENTOJAI TO DAR NEBUVO MATĘ: VIETOJ ASFALTO – SRAUNI VANDENS UPĖ

Nuo pat ryto socialiniai tinklai ūžia dėl praėjusios paros liūčių padarytos žalos. Panašu, kad labiausiai nukentėjo Kaišiadorių rajonas – čia nuplauti net keli regioniniai keliai. Viename jų įgriuva tokia didelė, jog vandens srovė visiškai atkirto kelią.

Neliko kelio

Feisbuko grupėje „Ką pamatyti Lietuvoje“ įkelta liūties nuplauto kelio nuotrauka kaip mat sulaukė didelio dėmesio. Liūtys žalos pridarė Kaišiadorių rajone, Pakertų kaime. Čia iš krantų išsiliejo vietos upė ir nuplovė dalį kelio. Kritulių nuplautas kelias yra pakeliui į Stakliškes, maždaug 4 km nutolęs nuo Žiežmarių.

Nuotraukose ir vaizdo medžiagoje matyti, kad per kelią bėga srauni upė, asfaltas visas išlaužytas, byra ir įrengtas kelio pagrindas. Taip pat matosi ir po keliu ėjęs vamzdis, matyt, turėjęs būti kaip upės pralaida. Tačiau žmonės svarsto, kad vamzdis buvo pasirinktas netinkamo diametro, todėl gausiai palijus, vanduo tiesiog neturėjo kur dėtis ir prasiveržė kartu nusinešdama ir dalį asfalto.

Internautai kaip mat pradėjo dalytis šia žinia ir svarstyti, ar tikrai buvo kokybiškai įrengta kelio atkarpa, einanti virš vandens bei šalia upės.

„Asfalto storis 5 cm, tai aišku, kad būtų išplovę“, – kritikavo vienas komentatorius.

„Labai gražiai dabar matosi kelio sudedamosios dalys“, – ironijos neslėpė kitas.

„Taip ir plaunami Lietuvos pinigai“, – aštresnio žodžio negailėjo dar vienas internautas.

Kiti svarstė, kaip dabar vietiniai žmonės turės keliauti, kiti – kaip greitai bus sutvarkytas išplautas kelio ruožas.

Yra ir daugiau nuplautų kelių

„Kauno diena“ susisiekė su Kaišiadorių rajono, Žiežmarių apylinkės seniūnija. Jos atstovai patikslino, kad po praėjusios paros nukentėjo ne tik Pakertų kaime esantis kelias, įgriuvų rajone yra ir daugiau.

Taip ir plaunami Lietuvos pinigai.

„Yra du išplauti keliai – Pakertų ir Burbiškio kaime, Alyvų gatvėje. Pastarasis kelias veda į Jagėlonis. Ten mažesnė įgriuva nei Pakertuose, bet vis tiek yra problemų“, – nurodė seniūnija.

Internautai taip pat dalijosi liūčių padariniais iš kitų Lietuvos kampelių. Panašu, kad smarkūs krituliai nuošliaužų pridarė ir Alytaus rajone.

„Kauno diena“ dėl įgriuvų Kaišiadorių rajone klausimus uždavė regiono keliais besirūpinančiai „Kelių priežiūrai“. 

„Pranešimą apie įgriuvas gavome naktį tarp 22 ir 23 val. Įvykio vietos iškarto buvo paženklintos. Nuo ankstyvo ryto vyksta kelių apžiūra ir vertinimas, ieškomi greičiausi sprendimai iškilusiai problemai spręsti. Preliminariai šiose vietose nuplauti 50 ir 20 metrų kelio ruožai“, – apie nuplautus kelius Kaišiadorių rajone komentavo „Kelių priežiūros“ Darnios veiklos projektų vadovė Indrė Zalieskienė.


Stiprus lietus ir vėjas vertė medžius

Antradienį Lietuvoje lijęs stiprus lietus ir pūtęs vėjas vertė medžius – ugniagesiai per parą 21 kartą vyko šalinti ant važiuojamosios dalies ir automobilių užvirtusių medžių.

Trečiadienio naktį, 0.45 val., buvo gautas pranešimas, kad Vilniuje, Molėtų plente, tarp Skersinės ir Santaros gatvių, ant automobilio „Toyota“ nukrito medis.

Panaudojus grandinį pjūklą, medis supjaustytas ir patrauktas nuo automobilio, atlaisvintas kelias, pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Nuo antradienio 6 val. ryto iki trečiadienio 6 val. ryto medžiai nuo važiuojamosios dalies ir automobilių Vilniaus apskrityje buvo šalinami septynis kartus, Utenos apskrityje – penkis, Kauno ir Alytaus apskrityse – po keturis, Šiaulių apskrityje – vieną kartą.

Tuo metu Kėdainių rajone po liūties pirmadienį buvo apsemti kelių gyvenviečių namai, kiemai, rūsiai, vandeniu buvo užpiltos lopšelio-darželio rūsio ir maisto laikymo patalpos. Vanduo buvo pakilęs daugiau nei 50 centimetrų.

Antradienį Kėdainiuose, Juodkiškio gatvėje, buvo apsemtas aštuonių butų namo rūsyje esantis šiluminis mazgas. Vanduo buvo pakilęs apie 1 metrą. Motoriniu siurbliu ugniagesiai išsiurbė apie 15 kubinių metrų vandens.

GALERIJA

  • Gyventojai to dar nebuvo matę: vietoj asfalto – srauni vandens upė
  • Gyventojai to dar nebuvo matę: vietoj asfalto – srauni vandens upė
  • Gyventojai to dar nebuvo matę: vietoj asfalto – srauni vandens upė
Feisbuko grupės „Ką pamatyti Lietuvoje“, Remigijaus Čėsnos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (16)

JNV

CIA UZ TAI KAD NETIKITE DIEVU O DARBINATE GEJUS VAGIATE TERSETE GAMTA GERBETE SUNIS LABIAU NEGU SAVO VAIKUS....

Aleksotas

Na va, pamatė, galės vaikams ir anūkams, ir proanūkiams pasakoti :)

Kad taip

benzinas ir dyzelinas tekėtų ....... ...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS