Holokausto memorialo vadovas norėtų, kad informacija jame būtų ir lietuviškai | KaunoDiena.lt

HOLOKAUSTO MEMORIALO VADOVAS NORĖTŲ, KAD INFORMACIJA JAME BŪTŲ IR LIETUVIŠKAI

Jeruzalėje esančio Holokausto istorijos memorialinio komplekso Yad Vashem (Jad Vašem) vadovas Avneris Shalevas (Avneris Šalevas) sako norintis, kad informacija lankytojams čia esančiame muziejuje bei kiti ištekliai galėtų būti pasiekiami ir lietuvių kalba.

„Manau, kad to reikia, tačiau mums tam reikia profesionalų, kurie galėtų padaryti vertimus. Manau, kad tai yra labai svarbu“, – Lietuvos žurnalistams skirtame seminare Jeruzalėje sakė A. Shalevas.

Audio gidais muziejuje besinaudojantys lankytojai šiuo metu gali pasirinkti vieną iš dešimties kalbų – anglų, prancūzų, vokiečių, ispanų, rusų, lenkų, portugalų, kinų, hebrajų ar arabų.

Dauguma šių kalbų šiuo metu pasiekiami ir kiti ištekliai: Yad Vashem informacinė svetainė, aukų identifikavimo duomenų bazė, dauguma publikacijų. Lietuviškai šiuo metu pasiekiamos tik kelios edukacinės publikacijos.

„Jeigu rastumėte savanorių, manau, kad galėtume pabandyti ir palaikyti tokį procesą, jog mūsų medžiaga būtų prieinama ir lietuvių kalba. Mes tikrai galime padaryti daugiau“, – teigė Yad Vashem vadovas.

Yad Vashem komplekse Jeruzalėje stengiamasi įprasminti kiekvieno nužudyto žydo istoriją, taip pat ir atrasti juos gelbėjusius.

Čia sukaupta tūkstančiai Holokausto aukų artefaktų, liudijimų, dokumentų, jie eksponuojami komplekse esančiame muziejuje.

Yad Vasheme taip pat vykdomi moksliniai tyrimai, edukacinė veikla, skelbiami ir įprasminami Pasaulio tautų teisuoliai – kitų šalių piliečiai, kurie gelbėjo žydus.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

Ir mes galėtume paviešinti mus gelbėjusius... vargu ar ten bent viena žydiška pavardė būtų (žiauresnis vaizdas būtų su mūsų žudikais, jie ir dabar į mūsų žemes gviešias).

o

kam?....juk mes turime savo istorija kuri kaikuriu svieto /lygintoju/ daznai iskraipoma tai nepirskit savos nes tam yra istorikai ir jei jiems idomu tegul kapstosi tai ju darbas o visa sia nostalgija /sava/ tegul ir uzsiimineja savi pas save.......

dar tikintiems "holokausto" kliedesiais

Visa oficiali žmonijos “istorija”-atviras žydaujos melas: sunaikinta-tiesa.jimdo.com/blog

SUSIJUSIOS NAUJIENOS