Į Lietuvą atvyksta JAV sausumos pajėgų sekretorius | KaunoDiena.lt

Į LIETUVĄ ATVYKSTA JAV SAUSUMOS PAJĖGŲ SEKRETORIUS

  • 6

Į Lietuvą atvyksta Jungtinių Valstijų sausumos pajėgų sekretorius Ryan D. McCarthy (Rajanas Makartis) aptarti amerikiečių karių buvimą regione, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis su JAV pareigūnu susitiks ketvirtadienį Vilniuje.

Anot ministerijos, per susitikimą bus kalbama apie „Lietuvos ir JAV bendradarbiavimą gynybos srityje, JAV karių buvimą regione, bendrus  įsigijimų projektus bei Lietuvos kariuomenės infrastruktūros plėtros projektus“.

Siekdama sąjungininkų buvimo, Lietuva investuoja į karinės infrastruktūros plėtrą. Prie poligonų infrastruktūros modernizavimo prisideda ir JAV – anot Krašto apsaugos ministerijos, į Pabradės poligoną per 2017–2019 metus JAV yra investavusios apie 4,1 mln. JAV dolerių.

Pernai Lietuva pasirašė sutartį dėl 200 amerikietiškų šarvuotų visureigių įsigijimo už 145 mln. eurų. Visureigius JLTV gamins amerikiečių kompanija „Oshkosh Defence“, sutartis pasirašyta su Jungtinių Valstijų vyriausybe.

Pirmosios mašinos Lietuvą turėtų pasiekti 2021 metų pabaigoje, paskutinės – 2024 metais. Jos bus skiriamos Sausumos ir Specialiųjų operacijų pajėgoms.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Augis

Prašis Lietuvos karių pagalbos saugant Kapitolijus, esam NATO nariai!

kaunietis

sekmes visokeriopos

Anonimui Pydarui

Kokį buki komentarai. O ką dundukai? O dundukai buki..................
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS