Į Lietuvą trečiadienį sugrįžo šimtai dėl koronaviruso užsienyje užstrigusių tautiečių | KaunoDiena.lt

Į LIETUVĄ TREČIADIENĮ SUGRĮŽO ŠIMTAI DĖL KORONAVIRUSO UŽSIENYJE UŽSTRIGUSIŲ TAUTIEČIŲ

  • 8

Į Vilnių iš Londono trečiadienį prieš vidurnaktį lėktuvu parskrido apie 220 tautiečių, kurie dėl koronaviruso buvo užstrigę užsienyje.

Iš viso keltais ir lėktuvais trečiadienį į Lietuvą grįžo apie 570 tautiečių.

Lietuvos oro uostai BNS informavo, kad be lėktuvo iš Londono taip pat trečiadienį vakare Vilniuje nusileido lėktuvas iš Alikantės, juo grįžo 94 žmonės, o į Kauno oro uostą atskrido lėktuvai iš Norvegijos bei Švedijos, jais grįžo 153 asmenys.

Kaip BNS sakė Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas Rokas Pukinskas, trečiadienį į Klaipėdos jūrų uostą atplaukė keltai iš Švedijos bei Vokietijos, jais į Lietuvą atvyko 165 žmonės, iš jų – 104 lietuviai.

Užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus duomenimis, per pastarąją savaitę grįžo beveik 5 tūkst. diplomatinėse atstovybėse užsienyje užsiregistravusių lietuvių, o negrįžusių liko mažiau nei 900.

Iš viso suorganizuota 16 komercinių skrydžių, skirtų specialiai namo norintiems grįžti lietuviams.

Visiems grįžusiesiems į Lietuvą privalomas 14 dienų karantinas, už jo pažeidimą gresia teisinė atsakomybė.

Gairės: koronavirusas, Koronavirusas Lietuvoje, COVID-19 saviizoliacija, COVID-19 karantinas, sugrįžo į Lietuvą
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

kaukė

Pritariu komentarui ___Iš Italijos...Kad ,ir .Klaipėda tapo ramesnė,žm0nės mažiau vaikšto iš namų,dauguma matau su kaukėmis vaikšto,kai kurie ir su pirštinėmis...Saugokimės,kad išliktume,kad išvengtume to bjauraus viruso.Gaila,kad nedezinfekuoja laiptinių.Kiek galime apsivalome savo jėgomis.Nėra pirkti apsaugos priemonių.

Is Italijos

Zmones, ar jus patys ne beprociai jeigu rasote tokius komentarus? Niekas neismirs jeigu saugosis. Jeigu norite nesusirgti, karantinuokites patys! Kiekvienas tik savo namuose busite saugus! Turite absoliuciai visi karantinuotis ir galvoti kad kiekvienas kitas jau yra uzsikretes! Taip saugosites! Ir sustabdysite virusa! Supratote? Virusui reikia jusu kuno tam kad isgyventu ir daugintusi. Be zmogaus kuno virusas mirs. Neikite is namu, ir jo nepasigausite! Paprasta.

Geroves valstybe

Atvykusius Tikrina ir mokesciu bei kriminalines tarnybos papildys kalejimus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS