Į Lietuvos vyriausiąjį administracinį teismą perkeliami šeši teisėjai iš kitų teismų | KaunoDiena.lt

Į LIETUVOS VYRIAUSIĄJĮ ADMINISTRACINĮ TEISMĄ PERKELIAMI ŠEŠI TEISĖJAI IŠ KITŲ TEISMŲ

Į Lietuvos vyriausiąjį administracinį teismą (LVAT) iš kitų teismų dėl padidėjusio darbo krūvio nagrinėjant prieglobsčio prašytojų bylas perkeliami šeši teisėjai.

Per Teisėjų tarybos posėdį praeitą penktadienį nuspręsta į LVAT perkelti tris teisėjus iš Lietuvos Aukščiausiojo Teismo ir dar tris teisėjus – iš Lietuvos apeliacinio teismo.

„Praktiškai šiuo metu nebeįmanoma tinkamai organizuoti teismo darbą ir užtikrinti, kad pačios turbūt svarbiausios valstybei bylos būtų nagrinėjamos pakankamai operatyviai šiomis sąlygomis“, – per posėdį sakė Teisėjų tarybos pirmininko pavaduotoja Egidija Tamošiūnienė.

Teisėjų kandidatūros turėtų būti pateiktos iki trečiadienio.

Kai kurie Teisėjų tarybos nariai tokia siūlymui nepritarė, nes Apeliacinio teismo teisėjų korpusas taip pat pilnai neužpildytas, šiame teisme irgi nagrinėjamos svarbios bylos.

Prezidento vyriausioji patarėja teisės klausimas Jūratė Šovienė teisėjus ragina ieškoti tvarių sisteminių sprendimų, optimizuoti bendrąją teismų sistemą, o sutaupytas lėšas skirti teisėjų ir teisėjų padėjėjų atlyginimams. Ji atkreipė dėmesį, kad vis dar stipriai skiriasi teisėjų krūviai teismuose.

LVAT šiuo metu dirba 20 teisėjų. Bylas čia nagrinėja trijų, o kartais ir penkių teisėjų kolegijos, LVAT nutartys yra galutinės ir neskundžiamos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Cia tas pats,kad is kamuoliniu

Pereitu i agurkinius??

SUSIJUSIOS NAUJIENOS