Gauti tyrimų rezultatai: būgštavimai dėl koronaviruso Panevėžyje nepasitvirtino | KaunoDiena.lt

GAUTI TYRIMŲ REZULTATAI: BŪGŠTAVIMAI DĖL KORONAVIRUSO PANEVĖŽYJE NEPASITVIRTINO

Vakar prieš pietus į Respublikinės Panevėžio ligoninės Infekcinę kliniką iš Rokiškio medikai su specialia apranga atvežė vyrą, kuris nuo pirmadienio su kitais keliais žmonėmis iš Vilniaus atlieka auditą bendrovėje „Rokiškio sūris“.

Kilo įtarimas, kad vyras gali būti užsikrėtęs konoravirusu. Tačiau įtarimai nepasitvirtino – atlikti tyrimai parodė, kad baimintąsi be reikalo – vyras neserga.

„Panevėžiečiai gali būti ramūs. Tyrimų rezultatai dėl koronaviruso yra neigiami. Beje, Lietuvoje šiai minutei atlikti 12 tyrimų ir visi jie buvo neigiami. Lietuvoje kol kas koronavirusas nėra užfiksuotas“, – sakė Sveikatos apsaugos ministerijos atstovė.

Respublikinės Panevėžio ligoninės Infekcinės klinikos vedėjas Eugenijus Preidis naujienų portalui JP vakar patvirtino, kad iš Rokiškio atvežtas sunegalavęs vyras.

E. Preidis.

Rokiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro direktorė Danguolė Kondratenkienė aiškino, kodėl kilo įtarimai, jog svečias iš Vilniaus gali būti užsikrėtęs koronavirusu – prieš 19 dienų jis lankėsi Milane. Todėl vyras pats išsikvietė greitąją pagalbą.

Pirminė diagnozė nepasitvirtino

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Rokiškio skyriaus vedėjas P. Gaigalas vakar teigė, kad pirminė diagnozė, jog tai gali būti koronavirusas., nepasitvirtino.

„Paimti tyrimai buvo nusiųsti į Nacionalinę visuomenės sveikatos priežiūros laboratoriją. Atsakymai dėl viruso bus gauti per 24 valandas. Kol kas manoma, kad tai – viršutinių kvėpavimo takų virusinis susirgimas. Bet mes vis tiek surašėme visus kontaktavusių asmenų, su kuriais pacientas turėjo ryšį per šias tris dienas, duomenis“, – informavo P. Gaigalas.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

...

Ko čia dar aiškintis, reikia iškart kaip su šernu... :/

Z

Tam ir sukurtas šis virusas, kad pensininkai išmirtų.

Jonas

Galėtų jau baigtis šis erezijų pliūpsnis - žiniasklaida galėtu užsiimti gyventojų raminimu. Pensininkai tuoj gaus infarktus ne nuo koronos, o nuo šių paskalų skleidimo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS