Į pratybas Lietuvoje atvyksta NATO vadavietės Brunsume vadas | KaunoDiena.lt

Į PRATYBAS LIETUVOJE ATVYKSTA NATO VADAVIETĖS BRUNSUME VADAS

  • 1

Į Lietuvoje vykstančias NATO greitojo reagavimo pajėgų pratybas atvyksta Jungtinės sąjungininkų vadavietės Brunsume vadas generolas Jorgas Vollmeris.

Antradienį Švenčionių rajone, Pabradės poligone, jis dalyvaus pratybų „Brilliant Jump 2020“ („Nuostabusis šuolis 2020“) dalyvių ir vadovybės susitikime su žiniasklaidos atstovais.

Jame taip pat dalyvaus Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Valdemaras Rupšys ir NATO greitojo reagavimo pajėgų budinčios brigados vadas brigados generolas Dariuszas Lewandowskis (Darjušas Levandovskis), pranešė kariuomenė.

Lietuvoje vykstančiose vienose didžiausių šiais metais regione NATO pratybose vertinamas itin aukštos parengties jungtinės NATO greitojo reagavimo pajėgų grupės pasirengimas vykdyti keliamas užduotis.

Pratybose dalyvauja Lenkijos, Ispanijos ir Čekijos kariniai vienetai – per 2500 karių ir apie 650 įvairių transporto priemonių. Jie  treniruojasi vykdyti greitą padalinių perdislokavimą.

Pasak Lietuvos kariuomenė vado, pasibaigus tarptautinėms pratyboms, dalis NATO technikos ir karių grįš į nuolatines dislokacijos vietas, o kita dalis prisidės prie kasmetinių nacionalinių Lietuvos kariuomenės lauko pratybų „Geležinis Vilkas“. Šioms pasibaigus, pajėgumai išvyks iš Lietuvos.

Apie šias sąjungininkų pratybas dar rugsėjo pradžioje informuotas Baltarusijos gynybos atašė ir Baltarusijos gynybos ministerija, informaciją išplatinta Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacija (ESBO) kanalais.

NATO itin aukštos parengties jungtinės budinčių pajėgų pagrindą šiemet sudaro 21-oji Lenkijos „Podolės“ šaulių brigada, kurią remia Lenkijos 12-oji mechanizuotoji divizija, 3-ias transporto aviacijos sparnas, taip pat priskirti vienetai iš Bulgarijos, Čekijos, Vengrijos, Italijos, Lietuvos, Latvijos, Portugalijos, Rumunijos, Ispanijos, Slovakijos, Turkijos ir Jungtinės Karalystės.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

klp

Geriau su covid 19 kariaukit.o ne nematonu šešėliu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS