Į profesines mokyklas šiemet bus priimta daugiau kaip 20 tūkstančių mokinių | KaunoDiena.lt

Į PROFESINES MOKYKLAS ŠIEMET BUS PRIIMTA DAUGIAU KAIP 20 TŪKSTANČIŲ MOKINIŲ

Į valstybės finansuojamas vietas profesinėse mokyklose šiemet iš viso bus priimta 20 610 mokinių, trečiadienį patvirtino Vyriausybė.

Švietimo ir mokslo ministerijos Vyriausybei pateiktame nutarime rašoma, jog valstybės finansuojamų vietų skaičius išlieka toks pat kaip ir pernai, tačiau numatoma didinti vietų skaičių paklausiose darbo rinkoje specialybėse.

Bene daugiausiai, per 5 tūkst. mokymosi vietų, numatyta apdirbamosios gamybos specialybėse, 3,6 tūkst. vietų – didmeninės ir mažmeninės prekybos, variklinių transporto priemonių ir motociklų remonto studentams, 2870 vietų – transporto ir saugojimo krypties mokiniams.

Praėjusią savaitę Švietimo, mokslo ir sporto ministerija pranešė, jog nuo vasario 3 dienos prasideda žiemos etapo priėmimas į profesinio mokymo įstaigas.

Stojančiųjų prašymai mokytis LAMA BPO sistemoje bus priimami nuo vasario 3 iki 15 dienos. Kvietimų mokytis stojantieji sulauks vasario 17 dieną, o sutartys bus pasirašomos vasario 17–18 d.

Žiemą į profesinio mokymo įstaigas paprastai stoja suaugusieji, jau turintys vieną kvalifikaciją ir ketinantys įgyti antrą.

Pernai vykdant priėmimą į valstybės finansuojamas vietas profesinėse mokymosi įstaigose sudarytos 20 452 sutartys, iš jų 20 242 – dėl valstybės finansuojamų vietų ir 210 – dėl valstybės nefinansuojamų vietų.

Pernai priėmimas vyko į 57 valstybines profesinio mokymosi įstaigas, taip pat į dvi nevalstybines mokyklas, vieną gimnaziją ir dvi kolegijas.

Stojantiesiems buvo pasiūlytos 1 256 profesinio mokymo programos. Didžioji dalis stojančiųjų mokytis rinkosi Kaune arba Vilniuje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS