I. Šimonytė palaiko siūlymą prezidentą ir premjerą įpareigoti gyventi jiems skirtose rezidencijose | KaunoDiena.lt

I. ŠIMONYTĖ PALAIKO SIŪLYMĄ PREZIDENTĄ IR PREMJERĄ ĮPAREIGOTI GYVENTI JIEMS SKIRTOSE REZIDENCIJOSE

Premjerė Ingrida Šimonytė palankiai vertina Seimo konservatorių frakcijos kolegos Mato Maldeikio siūlymą įstatymiškai įpareigoti Lietuvos prezidentą ir ministrą pirmininką gyventi Turniškėse jiems paskirtose rezidencijose. Pasak Vyriausybės vadovės, rezidencijos ir yra skirtos tam, kad aukščiausių šalies vadovų saugumą užtikrinantys asmenys galėtų lengviau atlikti savo darbą.

„Aš gyvenu valstybinėje rezidencijoje. Ir ne todėl, kad man labai patinka gyventi valstybinėje rezidencijoje, nes kiekvieną kartą parvažiavusi namo aš labai noriu namo“, – antradienį žurnalistams Seime teigė I. Šmonytė.

„Bet, matyt, kad valstybinė rezidencija yra tam, kad žmonėms, kurie yra priskirti saugoti valstybės saugomus asmenis, būtų tiesiog lengviau atlikti savo darbą“, – pridūrė ji.

Ji nepritaria ir ekspremjero Sauliaus Skvernelio išsakytiems argumentams, esą rezidencijos ministrui pirmininkui nereikia, nes Vyriausybės vadovas gali bet kada pasikeisti.

Aš tai nematau jokios problemos. 

„Baigei premjerauti ir išsikraustei. Aš tai nematau jokios problemos. Nereikia niekada per daug įsigyventi, reikia laikyti daiktus taip, kad būtų juos lengva susipakuoti ir išvežti. Kažkaip aš visiškai dėl to neišgyvenu. Man atrodo, kad tai nelabai sąžiningas požiūris, turiu mintyje, kad yra tam skirta teritorija, kur yra numatyta rezidencija ir prezidentui, ir premjerui“, – akcentavo I. Šimonytė.

„Žmonės kraustosi, stresas, suprantu. Į ten įsikraustyti irgi yra turbūt šiokio tokio streso, bet tai turbūt nėra pats didžiausias stresas dirbant premjero darbą“, – taip pat pažymėjo ministrė pirmininkė.

Seimas po pateikimo pritarė konservatorių frakcijos nario M. Maldeikio siūlymui įstatymiškai įpareigoti Lietuvos prezidentą ir ministrą pirmininką gyventi Turniškėse jiems paskirtose rezidencijose. Įstatymo projekto įsigaliojimas yra numatytas nuo tada, kai po 2024 metų prezidento ir Seimo rinkimų būtų paskirtas naujasis šalies vadovas bei ministras pirmininkas.

Premjerė I. Šimonytė 2021 metų pradžioje persikėlė gyventi į ministrui pirmininkui paskirtą rezidenciją Turiniškėse, tačiau dabartinis prezidentas Gitanas Nausėda tai padaryti atsisakė. Prezidentūros teigimu, toks sprendimas buvo priimtas, atsižvelgiant į Turniškių rezidencijos būklę analizavusių ir galimus jos atnaujinimo scenarijus parengusių ekspertų išvadas.

Šiuo metu Prezidentūros kanceliarija valdo 3 pastatus Turniškėse patikėjimo teise ir žemės sklypus panaudos pagrindais. Pagrindinis prezidento rezidencijos pastatas yra statytas 1940 metais. Atkūrus Lietuvos nepriklausomybę bei atlikus pastato rekonstrukciją, rezidencijoje gyveno prezidentai Valdas Adamkus ir Rolandas Paksas, vėliau – prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Jezusmarija !!!! :)))

2022 m. gegužės Seimo pirmininkė ir premjerė nori atsisakyti visą parą trunkančios apsaugos (

Pala pala ir vėl liberalios konservatorės Šimonytės

liberali nuomonė ? Taigi kartu su ponia liberale Čmilyte abi prašė " nuimti " apsaugą , nes saugu ? O dabar apie ką paisto ? Panašu eilinis liberalus blia blia ....atsistatydinsiu po NATO sammito , bet ai ne , neatsistatydinsiu ... fui...

BET GERIUSIA

KAD BAIGĘ KADENCIJAS NEBEBŪTŲ IŠLAIKOMI VISUOMENĖS,JIE TURI TURĖTI SAVO NAMUS./apie prezidentus/
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS