I. Šimonytė: užtikrinti judėjimų ribojimus tarp savivaldybių bus nelengva | KaunoDiena.lt

I. ŠIMONYTĖ: UŽTIKRINTI JUDĖJIMŲ RIBOJIMUS TARP SAVIVALDYBIŲ BUS NELENGVA

Premjerė I. Šimonytė teigia, kad užtikrinti judėjimo ribojimus tarp savivaldybių policijai bus nelengvas organizacinis iššūkis. Kita vertus, I. Šimonytė primena, kad pavasarį toks ribojimas jau buvo įvestas ir jis puikiai veikė, kai policijai padėjo Šaulių sąjunga bei kitos institucijos.

„Tai jau buvo išbandyta pavasarį, kai Velykų laikotarpiu toks apribojimas galiojo. Be jokios abejonės, tai yra organizacinis iššūkis. Tačiau tuomet policijai atėjo kitų institucijų pagalbos, tarkim, šauliai ar kitos organizacijos, kurias galima pasitelkti. Tai buvo išbandyta ir algoritmas veikė. Manau, kad algoritmas veikė tuomet, veiks ir dabar“, – sakė premjerė.

Ministrė pirmininkė taip pat kreipėsi į žmones, prašydama riboti nebūtinus kontaktus.

„Venkime visų nebūtinų kontaktų, nebūtinų išvykų, judėjimo. Likime šeimose ir jose sutikime šventes. Pasirūpinkime tais, kuriais turime pasirūpinti, artimaisiais, kuriems reikia pagalbos. Tačiau, kai nėra būtina, tai nėra būtina. Kuo labiau susitelkę laikysimės taisyklių, tuo greičiau Vyriausybė galės svarstyti sprendimus, kurie griežtus apribojimus sumažintų, o galbūt ir visiškai atšauktų. Šiandien negaliu duoti pažado, kad jie gali būti sumažinti per artimiausias savaites. Manau, kad tai būtų nesąžininga. Sąžiningai sakau, apribojimai nustatyti šešioms savaitėms“, – spaudos konferencijoje teigė I. Šimonytė.

Premjerės I. Šimonytės vadovaujamas Ministrų Kabinetas sekmadienį pratęsė karantiną iki sausio 31 d.

Manau, kad algoritmas veikė tuomet, veiks ir dabar.

Nuo 2020 gruodžio 15 dienos 24 val. iki 2021 m. sausio 3 d. 24 val. ribojamas asmenų išvykimas už savo gyvenamosios vietos savivaldybės teritorijos ribų, išskyrus atvejus, kai vykstama dėl artimųjų giminaičių mirties ar atlikti darbo, kai darbo vieta kitoje savivaldybėje ar dėl būtinosios medicininės pagalbos.

Vyriausybės nutarime pažymima, kad draudžiami daugiau nei vienos šeimos ar namų ūkio artimi kontaktai. Taip pat draudžiama judėti gyvenamosios vietos savivaldybės teritorijoje ar už jos ribų dėl nebūtinų priežasčių. Draudžiama palikti gyvenamąją vietą, išskyrus, kai vykstama į darbą, prekybos vietą, laidotuves.

Uždaromos visos parduotuvės, kurios neteikia maisto, veterinarijos, vaistinių, optikos prekių ir ortopedijos techninių priemonių.

Karantino metu draudžiami vieši renginiai, susibūrimai, viešose vietose vyresniems nei 6 metų asmenims privaloma dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones. Lankymasis stacionariuose socialinių paslaugų įstaigose draudžiamas. Taip pat draudžiama ir veikla vaikų, žmonių su negalia ir pagyvenusių žmonių dienos ir užimtumo centruose.

Taip pat ikimokyklinis, priešmokyklinis ir pradinis ugdymas turės būti vykdomas nuotoliniu būdu.

Savivaldybių administracijos privalo užtikrinti ugdymą įstaigose vaikams, kurių tėvai neturi galimybių dirbti nuotoliniu būdu.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

R

Išsiplauk skarą snt kaklo nes atrodo baisiai

Gandragalviams

Nelyginkite pavasario,kai atvejų buvo 10 per dieną ir dabar,kai 3000 ir daugiau.Ačiū asilui verygai už puikų palikimą.

TOMAS12

NORI BIZNELĮ PRASUKTI PURKŠDAMAS GATVES.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS