I. Šimonytė: žinau, kad erzina ir pykdo, bet judėjimo ribojimų nauda – didelė | KaunoDiena.lt

I. ŠIMONYTĖ: ŽINAU, KAD ERZINA IR PYKDO, BET JUDĖJIMO RIBOJIMŲ NAUDA – DIDELĖ

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, nors „visa širdimi“ esanti su keliauti norinčiais piliečiais, tenka pripažinti, kad judėjimo tarp savivaldybių ribojimai suvaidino svarbų vaidmenį kovojant su COVID-19. Pirmiausia, sako I. Šimonytė, įvesti judėjimo apribojimai neleido Lietuvoje išplisti britiškajai koronaviruso atmainai.

„Ekspertų vertinimu, judėjimo ribojimai turbūt buvo pagrindinė priežastis, kuri neleido britiškajam štamui Lietuvoje išplisti taip, kaip jis išplito daugelyje kitų šalių“,– trečiadienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė I. Šimonytė.

„Aš žinau, kad žmonės nėra patenkinti, žinau, kad erzina ir pykdo, bet vis dėlto savo vaidmenį tie judėjimo apribojimai suvaidino. Manau, kad tas vaidmuo buvo teigiamas“, – pripažino premjerė.

Todėl, sakė ji, pasitinkant Velykas itin svarbu, kad šalies gyventojai kuo mažiau judėtų tarp savivaldybių.

„(Norėtųsi – ELTA) kad to judėjimo būtų mažiau, labai nesinorėtų, kad šitos Velykos nepakartotų to, kas įvyko praėjusiais metais po Vėlinių“, – sakė I. Šimonytė.

Aš žinau, kad žmonės nėra patenkinti, žinau, kad erzina ir pykdo, bet vis dėlto savo vaidmenį tie judėjimo apribojimai suvaidino. Manau, kad tas vaidmuo buvo teigiamas.

Anot jos, būtent po pastarųjų Vėlinių Lietuvoje kilo užsikrėtimų COVID-19 protrūkis.

I. Šimonytė pabrėžė suprantanti gyventojų nuovargį bei norą keliauti, tačiau, tęsė ji, šiuo metu intensyvūs kontaktai gali itin pabloginti epidemiologinę situaciją valstybėje.

„Nors tikrai suprantu žmonių savijautą ir tikrai atsiprašau dėl jos ir apgailestauju... Tiesiog su visa savo širdimi esu su tais žmonėmis, kurie labai norėtų keliauti, bet labai prašau per Velykas išvengti intensyvių kontaktų“, – teigė premjerė.

Anot jos, toks gyventojų supratingumas leistų sumažinti užsikrėtimų koronavirusu bangos kilimą, o tai, pasak jos, bus svarbus rodiklis Vyriausybei priimti sprendimus dėl karantino artimiausiu metu.

„Mes jau po Velykų galėtume žiūrėti, kokia situacija yra ligoninėse, kokia yra epidemiologinė situacija. Antradienį būtų Vyriausybės posėdis, kada ir spręstume pagal tuomet matomą vaizdą ir tendencijas, ar reikia kokių nors papildomų suvaržymų ir kam jie galėtų būti taikomi“, – sakė ji.

Visgi premjerė pažymėjo, kad vargu ar yra perspektyvų, jog epidemiologinė situacija į gerąją pusę greitai pasikeis Vilniaus krašte.

„Akivaizdu, kad Vilniuje ir aplinkinėse savivaldybėse epidemiologinė situacija greitai nepagerės. Bet jei kitose savivaldybėse ji neblogėtų ar net gerėtų – tuomet vėl galėtume grįžti prie kažkokių dalinių sprendimų“, – sakė ji.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

geriau perlenks

/lazda/ ir vykdys sorosiniu fon der liben nurod ymus tik ne tautos labui kuri pasimetus /surunkelejo nes visus i pekla veda visokios libsakalynes ir kt laisvo elgesio vakaru /madam/ be kameliju iki kokio antimoral lygio reikia buti kad si klonu klounada isibegejus iki politbespridelo kurio nera kam sustabdyt nes prie valdlovio subego vi/sos zviegiancios demonu asabos /gerosvalios/ siekiais bei svabo technologijomis taip setonas kuria /geroves/ globusa sau ir savo parankini/ams griaudamas seimas ir tautas o kas ne su juo sunaikindamas bet jo kadencija baigesi tai kur lis jo tarnai?... kuriems jau paru.ostos vietos ?...;;;

atsipeikekit

kada paskutini karta buvai mieste? uzmiestyje? kelyje? Žmoniu visur pilna, judejimas automobiliais didziulis.... Klausimas nuo ko mus saugai? Nauda kam, testu prekiautojams?

Kantrybe senka

Tai irodykit kokia nauda is tu entikonstituciniu ribojimu? Jus gi meginate suvarzyto zmoniu laisve! Kodel kitos EU salys to nedaro?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS