Institucijos patvirtina žinančios apie du Lietuvos pasą turinčius R. Abramovičiaus vaikus | KaunoDiena.lt

INSTITUCIJOS PATVIRTINA ŽINANČIOS APIE DU LIETUVOS PASĄ TURINČIUS R. ABRAMOVIČIAUS VAIKUS

Migracijos departamentas trečiadienį patvirtino disponuojantis informaciją apie du Rusijos milijardieriaus Romano Abramovičiaus vaikus, turinčius Lietuvos pilietybę, tačiau toliau aiškinasi, ar paso neturi daugiau verslininko atžalų.

„Šią minutę informaciją turime apie du asmenis“, – žurnalistams sakė Migracijos departamento direktorė Evelina Gudzinskaitė.

„Renkame, tikriname (ar nėra daugiau – BNS)“, – pridūrė ji.

Tuo metu vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė pranešė apie rengiamus teisės aktus, leisiančius naikinti Lietuvos pilietybę motyvuojant grėsme nacionaliniam saugumui ir tiems asmenims, kurie pasą įgijo kilmės pagrindu.

„Lietuviškas pasas negali būti priedanga sankcijų apėjimui“, – sakė ministrė.

Taip ji kalbėjo prie tarptautinio tyrimo prisidėjusiam tiriamosios žurnalistikos centrui „Siena“ trečiadienį paskelbus, kad Lietuvos pasą turi R. Abramovičiaus vaikai Anna ir Arkadijus, galimai prisidėję padedant tėvui apeiti tarptautines sankcijas.

Lietuviškas pasas negali būti priedanga sankcijų apėjimui.

Pasak jos, šiuo metu Lietuvos įstatymai nenumato galimybės atimti pilietybės tiems, „kuriems ji yra suteikta kilmės ar kitu pagrindu“.

A. Bilotaitė tvirtino, kad minėtą spragą užkamšantys teisės aktų pakeitimai baigti rengti, tačiau ji negalėjo atsakyti, kada jie bus svarstomi Vyriausybėje ir Seime.

„Jie (pakeitimai – BNS) yra parengti, dabar dar derinami ir galutinai suderinus jie turėtų būti pateikti“, – kalbėjo ministrė.

Ji taip pat teigė pavedusi Migracijos departamentui išsiaiškinti, kiek sankcionuotų asmenų ar jų giminaičių yra atkūrusių Lietuvos pilietybę.

Savo ruožtu E. Gudzinskaitė sakė, kad pilietybė dviem R. Abramovičiaus vaikams suteikta dar prieš Rusijos invaziją į Ukrainą.

„Ji buvo įgyta dar iki karų pradžios, senesniais laikais“, – sakė ji.

Departamento vadovė taip pat teigė, kad pats R. Abramovičius Lietuvos pilietybės neturi.

Ji teigė, kad šiuo metu iš esmės neleisti atkurti Lietuvos pilietybės kilmės pagrindu galima tik tuomet, kai „pateikta tikrovės neatitinkanti informacija, jei nustatoma, kad asmuo padarė karo nusikaltimus“.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

logika

tikintiems, kad pilietybė susieta su pareiga mokėti Lietuvai mokesčius ir taip turtinti prosenelių kraštą. Juolab, kad tie "iškepti" piliečiai nei gyvena, nei dirba Lietuvoje ir ne jos ekonomiką stiprina. Kita vertus, žmonių su Abramovičių pavarde kažkada gyventa ne tik Tauragėje, tai tų "šaknų" buvo galima daug atrasti, kai prireikė popierius tvarkyti. Pažinojau tokį draugą Z., kuris dirbo sovietmečiu Kaune, istorijos muziejuje. Jis prieš važiuodamas į Izraelį, surinko iš archyvų daug dokumentų apie žydų turtą ir paskui gerai prasisuko "tautiečiams padėdamas" tvarkant paveldėtus namus. Pagaliau, kam-ne kam, o poniai - draugei Fainai puikiai žinoma, kad žydas gali būti tik tas, kurį pagimdė žydė motina. Taip sako jų tikėjimas (logiška, nes tėvu gali būti kaimynas ar spermos bankas?) Tad jei minimo milijardieriaus tik tėvas buvo žydas, tai jis pagal motiną yra rusas?

Skaudu rašyt---skaudu tylėt.

p,Lietuvaičiai,kam kaltinti svetimus milijonierius,juk jie gali sau leisti valdyti savo milijonus ir nupirkti mūsų puszydzius ,,valdzios atstovus,,.Geriau pasiskaičiuokite,kiek seime sėdi tikrų žydų ir pusžydžių,gal pasidarys aiškiau ir pradėsite mąstyti rinkdami,, valdžios atstovus tikrus Lietuvius,,.O kur dar mūsų pirrmieji valdžios atstovai prezidentūroje.juk jie beveik visi pusžydžiai ,o kur mūsų paliktiniai užslaptinti 75metams,juk jie tikriausia kelių valstybių agentai ir jų tikslas sunaikinti mus ir mūsų valstybę.Baikite pyktis tarp savęs ir pradėkite ginti savo Tėvynę.taip ,kaip gynėme Sausio --13 tąją.

kiek ir kam mūsų prezidentai pridalijo LT pilietybių

Manau, įdomiausias tyrimas būtų paskelbti, kiek ir kam mūsų prezidentai pridalijo LT pilietybių.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS