Įspėja apie pavojų tvenkinyje: kai pamačiau vaizdą, buvau šokiruotas | KaunoDiena.lt

ĮSPĖJA APIE PAVOJŲ TVENKINYJE: KAI PAMAČIAU VAIZDĄ, BUVAU ŠOKIRUOTAS

  • 19

Vienas žingsnis iki baisios tragedijos – tokiais žodžiais pasakojimą pradėjo Jonavoje esančiame Joninių tvenkinyje nardęs LNK žurnalistų kalbintas naras.

„Kai pamačiau vaizdą, kas yra po apačia, buvau šokiruotas“, – atviravo naras Aurimas Šleževičius.

Čia – vienas ilgiausių strypų, ant kurio lengvai gali bet kas užšokti nerdamas. Povandeninėmis kameromis užfiksuota tai, kas guli po vandeniu. Naras pasakojo, kad kai kurie luitai – mažesniame nei metras gylyje.

„Ilgos armatūros, aštrios armatūros. Ir betono luitai – masyvūs tikrai. Pagal kompiuterį žiūrėjau, tai 1,5–2 metrų gylyje buvo visi pavojingiausi strypai išlindę“, – kalbėjo naras.

Kol naras neapžiūrėjo tvenkinio ir vaizdų nepaskelbė socialiniuose tinkluose, paplūdimyje įspėjamųjų ženklų apie pavojų nebuvo. „Vaikai, jaunimas pralenda. Juolab, kad ne per visą perimetrą užtverta, o tik centras. Teko pirmadienio vakarą atvažiuoti – šokinėjo suaugę žmonės, vaikai. Kai parodžiau, buvo šokiruoti. Sakė: „Mes nežinome, iš Kauno atvažiavome““, – pasakojo A. Šleževičius.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Dabar atsirado kelios „Stop juostos“, pranešančios, kad maudytis draudžiama. Tačiau jaunimas drąsiai šokinėja į vandenį nuo liepto ir apie pavojų negalvoja. „Šioje pusėje, kur griauta, buvo vadinamasis senas baseinas, tai šitas baseinas yra išgriautas ir viskas po vandeniu yra sugriuvę. Virš vandens nesimato“, – akcentavo naras.

Seniūnė sakė, kad armatūros vandenyje atsirado pavasarį, kai buvo sugriautas seniai nenaudotas betoninis baseinas. O iki vasaros sutvarkyti tvenkinio nepavyko dėl netinkamų sąlygų.

„Buvo naikinami gelžbetoniniai du tilteliai. Visi darbai atlikti kovo balandžio mėnesiais. Kadangi buvo prastas vandens matomumas, dumblas – nebuvo iki galo išvalytas dugnas, bet, kaip matote, ligšiol dar vykdome darbus“, – teigė seniūnė Eglė Pinkevičienė.

Gyventojai sako, kai kepina kaitra, pavojinga ar nepavojinga, į vandenį norisi. Tad besimaudančių didelių ar mažų šiame tvenkinyje – daugybė. „Turiu 13-metį sūnų, kuriam aiškinu, kad negalima, nes žinau, kokia yra padėtis – mačiau vaizdo įrašą feisbuke, kurį įkėlė naras, bet kai aš dirbu, nežinau, ką gali sumąstyti mano sūnus“, – atviravo paplūdimio lankytoja.

„Baisu – mano du maži anūkai. Juos matau ir neleidžiu toli plaukti“, – tarstelėjo kita pašnekovė.

Dabar matyti, kad ežerą žvalgo ne vienas naras. Kol armatūros dar vandenyje, bandoma pašalinti bent pavojingiausias dalis. „Atsivarėme sunkiąją techniką, pabandysime ištraukti tai, kas kyšo, kad būtų saugu“, – žadėjo naras Žygimantas.

Svarstoma, kad jeigu pavojingų blokų iš vandens nepavyktų iškelti, gali tekti nuleisti tvenkinio vandenį. Tačiau kada dugnas bus išvalytas, neaišku. „Čia reikia labai kruopščiai, po truputį. Negali pasidaryti šitie darbai per pusdienį. Stengsimės kuo greičiau“, – aiškino seniūnė.

Kol armatūros dar dugne, gyventojų prašoma prie šio tvenkinio nesiartinti. Jame maudytis griežtai draudžiama, kad nenutiktų nelaimė.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

butelis

anksčiau buvo populiaru daužyti butelius ir mėtyti į vandenį...reikia tikėtis laikai keičiasi

Visur

vandens telkiniai pilni visokio lauzo. Ir tai ne ateiviai padare!

Owlanox

Jonavoi prie joniniu slenio Varnutes tvenkinys kas nezino kur. Kur baseinas buvo padarytas vaikams bet db viskas isgriuata, blokai kaip blokai bet visas dugnas vien stiklo sukes :D
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS