Įspėja dėl saulėto savaitgalio: bus padidintos policijos pajėgos | KaunoDiena.lt

ĮSPĖJA DĖL SAULĖTO SAVAITGALIO: BUS PADIDINTOS POLICIJOS PAJĖGOS

Ekstremalių situacijų operacijų centro atstovas Giedrius Surplys perspėja šalies gyventojus dėl artėjančio savaitgalio. Jo teigimu, sinoptikams prognozuojant gražius orus, bus padidintos policijos pajėgos.

„Artėja gražus savaitgalis – sinoptikai žada jį gražų. Todėl budės padidintos policijos pajėgos. Pagal administracinių nusižengimų kodeksą protokolus už izoliacijos, karantino pažeidimus (baudas – ELTA) gali surašyti ir savivaldybių viešosios tvarkos pareigūnai. Raginame šį gražų savaitgalį laikytis karantino sąlygų: nesibūriuoti viešosiose vietose, parkuose, pamiškėse. Pareigūnai uoliai dirbs savo darbą“, – teigė G. Surplys.  

ELTA primena, kad Vyriausybė trečiadienį nutarė pratęsti karantiną iki balandžio 13 d., t. y. Velykų antrosios dienos. Karantinas šalyje įvestas nuo kovo 16 d.

Raginame šį gražų savaitgalį laikytis karantino sąlygų: nesibūriuoti viešosiose vietose, parkuose, pamiškėse. Pareigūnai uoliai dirbs savo darbą.

Karantino laikotarpiu šalies piliečiams draudžiama išvykti iš šalies, uždarytos parduotuvės (išskyrus maisto ir vaistines) bei kavinės. Taip pat draudžiami žmonių susibūrimai, neveikia šalies švietimo, ugdymo įstaigos, gyventojams rekomenduojama dirbti iš namų. Jei būtina išeiti iš namų, rekomenduojama dėvėti kaukes arba respiratorius, arba kitas nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones.

Šią savaitę įsigaliojo draudimas asmenims parkuose ir kitose atvirose viešosiose vietose lankytis ir būti didesnėmis nei 2 asmenų grupėmis. Taip pat reikalaujama laikytis saugaus kontakto, prekybos ir paslaugų vietose lankytis po vieną šeimos narį.

Trečiadienį Vyriausybė pritarė bausmių dėl karantino pažeidimo griežtinimui. Jei parlamentas priims įstatymą, baudos fiziniams asmenims už taisyklių pažeidimą sieks nuo 500 iki 1500 eurų. Tuo tarpu įmonėms – nuo 1500 iki 6000 eurų. 

GALERIJA

  • Įspėja dėl saulėto savaitgalio: bus padidintos policijos pajėgos
  • Įspėja dėl saulėto savaitgalio: bus padidintos policijos pajėgos
  • Įspėja dėl saulėto savaitgalio: bus padidintos policijos pajėgos
Rašyti komentarą
Komentarai (14)

H

Bekepurei gali tik vaikus vaikit ir vairotojus su trikojas

Rasa

Apie kokias aikšteles nesamones rašinėjat geriau darykit tvarka parduotuvėse kur tikrai sueina daug žmoniu o ne parke kur du trys pasirodo

kauniete

ŠANČIUOSE DIDŽIAUSIA BETVARKE YPAČ ŠILO PARDUOTUVĖJE IR VISI BE KAUKIU BE PIRŠTINIU NIEKAD PER TAS DIENAS NESIMATĖ NEI VIENO POLICININKO NIEKS VEŽIMĖLIU NEDEZIMFEKUOJA BANKOMATAI APDULKIJE KA TEN JAU KALBĖT APIE DEZIMFEKCIJA ČIA IR YRA PATIS KORONOS ŽIDINIAI JAU SENAI ŽMONĖS RAŠO BET JOKIO DĖMESIO JOKIOS KONTROLĖS
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS