Išsiskyrė pareigūnų profsąjungų susivienijimo ir Policijos profesinės sąjungos keliai | KaunoDiena.lt

IŠSISKYRĖ PAREIGŪNŲ PROFSĄJUNGŲ SUSIVIENIJIMO IR POLICIJOS PROFESINĖS SĄJUNGOS KELIAI

  • 1

Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimas (NPPSS) ir Lietuvos policijos profesinė sąjunga (LPPS) nutraukė bendradarbiavimą.

NPPS nurodo, kad LPPS iš susivienijimo gretų pašalinta dėl neišspręstų „vidinių problemų“, savo ruožtu LPPS teigia pati nusprendusi nutraukti bendradarbiavimą su susivienijimu, nes šis atstovauja ne pareigūnams, o politikams.

NPPSS pranešė, kad susivienijimo taryba šalinti policijos profsąjungą nusprendė ketvirtadienį.

„LPPS narystė susivienijime buvo laikinai sustabdyta dar šių metų balandžio mėnesį. Tuomet šiai organizacijai nustatytas laikotarpis, per kurį turėjo būti išspręstos tam tikros vidinės problemos. Deja, pastangų ir teigiamų poslinkių nepastebėjome. Todėl NPPSS taryba ir priėmė tokį sprendimą“, – pranešime spaudai teigia NPPSS pirmininkas Vladimiras Banelis.

Anot jo, NPPSS nenori, kad dėl „išsiskyrusių požiūrių į interesų gynimą“ kentėtų eiliniai pareigūnai, todėl nuspręsta, kad teisines ir kitas paslaugas LPPS nariams iki pareigūnų susivienijimas teiks iki gruodžio pradžios.

„Po to žmonės turės galimybę apsispręsti, ar likti LPPS organizacijoje, ar NPPSS sudėtyje“, – sako V. Banel.

Savo ruožtu LPPS vadovė Roma Katinienė tvirtino, kad sprendimas trauktis ir nebendradarbiauti su susivienijimu priimtas LPPS viduje, jau kurį laiką tyčia nemokėtas nario mokestis.

„Mūsų pagrindinės priežastys buvo, kad nebematome tolesnio bendradarbiavimo galimybių su pirmininku Vladimiru Baneliu. Manome, kad NPPSS tapo politikų įrankiu jų tikslams įgyvendinti, kaip valdyti profesines sąjungas, turėti jų interesams atstovaujančią grupę“, – BNS sakė R. Katinienė.

Anot jos, tiek vykdant policijos reformą, tiek sprendžiant policijos finansavimo klausimus, LPPS trukdyta aktyviai išsakyti nuomonę, rengti pranešimus spaudai, protestus.

„NPPSS pirmininkas mūsų nepalaikė, buvo nuolat daromas spaudimas, kritika, spaudimas, kad neprotestuokite (...). V. Banel yra tiesiogiai susijęs ir gina vienos partijos interesus. Mes nematome tolesnio bendradarbiavimo galimybių ir džiaugiamės, kad nebesame NPPSS grupės nariu“, – teigė ji.

LPPS nurodo vienijanti apie 600 pareigūnų, NPPSS – per 3 tūkst. narių.

Autorius: Ignas Jačauskas

GALERIJA

  • Vladimiras Banelis
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

VLADIMIR

TIKIU AŠ SAVO DRAUGU- IR JI LABAI GERBIU KAIP ILGAMETĮ PROFSĄJUNGOS NARIU VLADIMIRU BANEL -JUK BUVĘS JOS LYDERIS VYTAUTAS BAKAS PALIKO JAM ŠIA VIETA PATS IŠMAINĘS SAVO POSTĄ Į POLITIKA-LINKIU JUMS SĖKMES DRAUGAI-SU PAGARBA ILGAMETIS PROFSĄJUNGOS NARYS AB ,,LIETUVOS GELEŽINKELIAI'' VLADIMIR MOSKVIČIOV

SUSIJUSIOS NAUJIENOS