Išvykti iš šalies bus galima be apribojimų, grįžtant galios tos pačios procedūros | KaunoDiena.lt

IŠVYKTI IŠ ŠALIES BUS GALIMA BE APRIBOJIMŲ, GRĮŽTANT GALIOS TOS PAČIOS PROCEDŪROS

Vyriausybei nusprendus leisti atnaujinti skrydžių maršrutus nuo gegužės 10 dienos, premjeras Saulius Skvernelis sako, kad išvykti iš šalies bus galima be apribojimų, tačiau grįžtant teks praeiti patikros procedūras.

Kartu premjeras patikino, kad su Latvijos ir Estijos vyriausybių vadovais tariamasi dėl turizmo tarp trijų Baltijos šalių skatinimo bei patirtų nuostolių švelninimo.

„Išvykti galėsite iš Lietuvos be jokių apribojimų. Atvykti taikomas visas ypatingas režimas, kuris buvo taikomas iki šiol, – 14 dienų privalomas karantinas, testavimas, anketavimas, patikrinimai, ar laikomasi izoliacijos ir karantino režimo ir taip toliau. (...) Dėl to išvykstantys į užsienį dėl įvairių priežasčių turi žinoti, kad grįžus reikės tą procedūrą 14 dienų su visomis pasekmėmis praeiti“, – trečiadienį po Vyriausybės posėdžio sakė S. Skvernelis.

Su Latvija ir Estija tariamasi dėl bendrų priemonių įgyvendinimo

S. Skvernelio teigimu, dėl piliečių keliavimo Latvijoje, Estijoje ir Lietuvoje jau buvo kalbėta su kaimyninių Baltijos valstybių ministrais pirmininkais.

„Nusprendėme, kad užsienio reikalų ministrai pakoordinuos mūsų veiksmus, kada mes galėtume atsiverti bent jau Baltijos valstybių regione, – tiek kalbant apie darbo rinką, tiek apie vežėjus, tiek apie piliečių išvykimą jiems rūpimais klausimais. Šiandien užsienio reikalų ministrai surengė panašią diskusiją, mes laukiame sprendimų ir pasiūlymų“, – patikino S. Skvernelis.

Taip pat premjeras patikino, kad Latvija, Estija ir Lietuva imsis papildomų bendrų priemonių koronaviruso padariniams spręsti.

„Gegužės 6 d. vėl vyks Baltijos Ministrų Tarybos nuotolinis posėdis, kur sprendimai bus priimti. Planuojame, kad priimsime bendrą trijų Baltijos valstybių sprendimą dėl atsivėrimo šiame regione ir skatinsime kitas priemones Baltijos valstybių piliečiams, kad būtų amortizuojami tie netekimai, kuriuos patiria visos valstybės dėl koronaviruso, – nuo ekonomikos iki turizmo skatinimo įvairiomis turizmo programomis, kad vieni pas kitus galėtume praleisti vasaros ar pavasario atostogas“, – pridūrė S. Skvernelis.

Su Lenkijos ministru pirmininku tarsis dėl atskiro režimo pasienyje

Premjeras taip pat patikino, kad pirmadienį nuotoliniu skambučiu kalbėsis su Lenkijos ministru pirmininku.

„Tada, matyt, išgirsime konkrečius atsakymus dėl jų sienos apsaugos. Jie planuoja iki birželio 12 d. laikyti tokį sienų režimą, bet kalbėsimės – galbūt gali būti taikomi atskiri režimai tarp Lietuvos ir Lenkijos pagal atskirą susitarimą. Išvykstantys turi pasverti priežastis, dėl ko važiuoja, tai turi būti svarios priežastys. Nemanau, kad šiuo metu turistauti kažkur kitur nei Lietuvoje būtų prasminga ir saugu. (...) Prieš išvykdami turėkime omenyje, kur vykstame – ar galėsime ten patekti ir kaip po to reikės sugrįžti“, – patikino S. Skvernelis.

Jis priminė, kad atvykstantiems į šalį užsieniečiams toliau galioja tos pačios sąlygos – atvykimas galimas tik gavus specialų leidimą.

„Kol kas mūsų sienos yra uždarytos ir užsienio piliečiai į Lietuvą įleidžiami tik individualia, išimtine tvarka“, – akcentavo S. Skvernelis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

to vasara

apseisit be bulbasu ir arabu! pagaliau lietuviams pailset bus laisvu vietu! o tai arabai su bulbasais uztupe viska buvo,saviems lietuviams vietu laisvu nebuvo

Vasara

Kaip bus su Baltarusijos, Izraelio, Vokietijos ir kitų šalių piliečiais, kurie atvykdavo poilsiauti į mūsų šalies kurortus, kaip bus ribojamas jų atvykimas, siekiant apsisaugoti nuo įvežamo užkrato.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS