Italijos kariuomenės vadas: Baltijos šalių oro policija pilotams buvo puiki patirtis | KaunoDiena.lt

ITALIJOS KARIUOMENĖS VADAS: BALTIJOS ŠALIŲ ORO POLICIJA PILOTAMS BUVO PUIKI PATIRTIS

  • 0

Baltijos šalių oro policijos misija buvo puiki patirtis Italijos pilotams, sako Vilniuje viešintis Italijos kariuomenės vadas generolas Claudio Graziano (Klaudijus Gracianas).

„Tai buvo labai gerai patirtis mūsų pilotams, jie galėjo treniruotis, susidurti su tikrais iššūkiais, taip pat pažinti visuomenę su tomis pačiomis vertybėmis. Tai buvo žingsnis pirmyn mūsų ginkluotosioms pajėgoms“, - interviu BNS antradienį sakė generolas.

Italijos naikintuvai Baltijos šalių oro erdvę iš Aviacijos bazės Šiauliuose šiemet saugojo nuo sausio iki rugpjūčio pabaigos.

Pasak C.Graziano, Italija tvirtai parėmė NATO Pasirengimo veiksmų planą, kuris sukurtas reaguojant į Rusijos veiksmus Ukrainoje. Pagal šį planą sustiprintas NATO matomumas Rytų Europoje, įkurtos NATO itin aukštos parengties pajėgos.

BNS paklaustas apie Baltijos šalių ir Lenkijos siekį regione nuolat dislokuoti sąjungininkų karius, Italijos generolas atsakė, kad šiuo klausimu vyksta diskusija NATO viduje, ir pabrėžė, kad pirmiausia būtina tinkamai išnaudoti jau turimus pajėgumus.

Italijos kariuomenės vado teigimu, NATO turi rengtis atsakyti į iššūkius tiek Rytuose, tiek Pietuose, kuriuos sukėlė „Islamo valstybės“ grupuotės įsitvirtinimas Irake bei Sirijoje ir migrantų krizė.

Generolas sakė tikįs, kad „labai naudinga“ bus Europos Sąjungos (ES) operacija prieš nelegalius žmonių gabentojus Viduržemio jūroje.

Lietuvos kariuomenės vadas  generolas leitenantas Jonas Vytautas Žukas savo ruožtu antradienį sakė padėkojęs Italijos kolegai už karių dalyvavimą NATO oro policijos misijoje Baltijos šalyse, skirtą karininką į Lietuvoje veikiantį NATO štabą ir paramą Lietuvoje veikiančiam NATO Energetinio saugumo kompetencijos centrui.

J.V.Žukas sakė pasiūlęs apsvarstyti galimybę jau kitąmet keletui mėnesių dislokuoti Lietuvoje Italijos sausumos pajėgų karinį vienetą ir tokiu būdu dalyvauti Lietuvoje organizuojamose tarptautinėse NATO pratybose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS