Įžvelgia korupcijos riziką Priešgaisrinės apsaugos departamente | KaunoDiena.lt

ĮŽVELGIA KORUPCIJOS RIZIKĄ PRIEŠGAISRINĖS APSAUGOS DEPARTAMENTE

  • 0

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) teigia, kad nepakankama veiklos procedūrų kontrolė ir darbuotojų ryšiai su verslu kelia korupcijos riziką Priešgaisrinės apsaugos gelbėjimo departamente (PAGD) atliekant priešgaisrinės saugos procedūras.

„Nustatyta, kad egzistuoja PAGD darbuotojų ir verslo subjektų, veikiančių gaisrinės saugos srityje, ryšiai, kurie kelia abejonių dėl vienodų sąlygų verslo subjektams taikymo, o kai kuriems verslo subjektams galėjo būti sudaromos išskirtinės sąlygos veikti šioje srityje“, – teigia STT.

Šias rizikas nustatė STT analitinės antikorupcinės žvalgybos specialistai, atlikę PAGD veiklos analizę. Tarnyba nenurodo konkrečių įmonių, PAGD pareigūnų.

STT tvirtina, kad taip pat nustatytos korupcijos rizikos, susijusios su paramos gavimu: nemažą dalį Lietuvos ugniagesių sporto federacijos ir kitų ugniagesių sporto klubų gautos paramos sudaro parama iš statybos ir kitų bendrovių, kurioms reikalingi gaisrinės saugos leidimai.

STT daro prielaidą, kad parama buvo teikiama siekiant daryti įtaką sprendimams, susijusiems su gaisrine sauga.

„Atlikdami analitinę antikorupcinę žvalgybą galime įžvelgti korupcijos rizikas, kol jos nevirto konkrečiomis nusikalstamomis veikomis ir neatsirado reikšmingų neigiamų pasekmių ar didelės žalos. Tai galimybė sprendimų priėmėjui pamatyti tam tikras grėsmes ir imtis veiksmų, kad korupcijos rizikos būtų pašalintos“, – sako STT direktorius Žydrūnas Bartkus.

Analitinės antikorupcinės žvalgybos informacija perduota vidaus reikalų ministrui.

Šios informacijos pagrindu STT nusprendė atlikti korupcijos rizikos analizę Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos veiklos srityse.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS