J. Šiugždinienė: efektyvi alternatyva kaupinių metodui mokyklose – greitieji antigenų testai | KaunoDiena.lt

J. ŠIUGŽDINIENĖ: EFEKTYVI ALTERNATYVA KAUPINIŲ METODUI MOKYKLOSE – GREITIEJI ANTIGENŲ TESTAI

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė akcentuoja, kad, ugdymo įstaigose sustabdžius kaupinių tyrimus mokyklose, užtikrinti epidemiologinę kontrolę padeda ne mažiau efektyvi alternatyva – greitieji antigenų testai.

„Alternatyva yra labai aiški – kaupiniai išeina, bet ateina greitieji antigenai. Mes šiandieną matome, kad puikiai ir tiksliai identifikuojame tuos atvejus, tai ten, kur buvo kaupiniai, bus greitieji antigenai. Tiesiog vienas metodas keičia kitą, kuris tikrai yra ne mažiau efektyvus, kaip rodo rezultatai“, – Eltai antradienį sakė J. Šiugždinienė.

„Mes tikrai mokyklose daug testuojame ir identifikuojame tuos atvejus, tai tikrai nematau, kad tai būtų kažkokia problema“, – taip pat pažymėjo ministrė.

J. Šiugždinienė akcentuoja, kad šioje pandemijos stadijoje greitųjų testų taikymas mokyklose yra ypač efektyvus dėl to, kad testuojant vaikus nereikia dalyvauti sveikatos specialistui, nėra užkraunamos laboratorijos.

„Grandinė efektyvi, sveikatos specialistui nėra poreikių dalyvauti, tai tikrai efektyvi priemonė nustatyti susirgimus“, – patikino ji.

Ministerijos pateiktais duomenimis, šiuo metu nuotoliniu būdu mokosi apie 1400 klasių, tai yra iki 10 proc.

ELTA primena, kad, atsižvelgiant į epidemiologinę situaciją bei siekiant ieškoti galimybių, kaip padidinti laboratorijų darbo pajėgumus, nuo pirmadienio, vasario 7 d., ugdymo įstaigose buvo laikinai sustabdyti kaupinių tyrimai. Mokiniai ir toliau galės periodiškai testuotis savikontrolei skirtais testais kas 3–5 dienas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Mortika

Pusė klasės tėvų nesututiko ir nedaro tai vaikai po oelis kartus serga, nuolat izoliuojas grupemis, tokia pasaka be galo. Tevai negali ramiai dirbti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS