Per Jonines ir savaitgalį – sustiprinta eismo dalyvių kontrolė šalies keliuose | KaunoDiena.lt

PER JONINES IR SAVAITGALĮ – SUSTIPRINTA EISMO DALYVIŲ KONTROLĖ ŠALIES KELIUOSE

Per Joninių (Rasos) šventę ir artėjantį savaitgalį – birželio 24-27 dienomis – policija šalies keliuose vykdys sustiprintą vairuotojų blaivumo, apsvaigimo nuo narkotinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų kontrolę.

Motyvuotai pasirinktose vietose, kaip teigia Lietuvos kelių policijos tarnyba, pareigūnai organizuos policines kontrolės priemones ir tikrins vairuotojų blaivumą, vykdys šiurkščių ir pavojų saugiam eismui keliančių bei avaringumui įtaką darančių pažeidimų prevenciją ir kontrolę.

Šių tikslinių policinių prevencinių eismo dalyvių kontrolės priemonių, kurias policijos pareigūnai vykdys šalies keliuose, tikslas – užtikrinti, kad eisme nedalyvautų nuo alkoholio ir kitų psichiką veikiančių medžiagų apsvaigę asmenys; nustatyti asmenis, vairuojančius transporto priemones, neturinčius tam teisės, kai ši teisė yra atimta; užkardyti pavojingą ir chuliganišką vairavimą, išaiškinti šiurkščius, pavojų saugiam eismui keliančius Kelių eismo taisyklių pažeidimus ir užkardyti skaudžius eismo įvykius šalies keliuose.

Nuo metų pradžios, Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, pareigūnai šalies keliuose išaiškino 2 431 pavojingo ir chuliganiško vairavimo atvejį, nustatė 4 864 neblaivius transporto priemonių vairuotojus, 1 978 iš jų girtumas viršijo 1,5 promilės. Be to, policijos pareigūnai nustatė 1164 neblaivius dviračių ir jiems prilygintinų transporto priemonių vairuotojus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS