Jungiamos dvi jaunimo politiką įgyvendinančios įstaigos | KaunoDiena.lt

JUNGIAMOS DVI JAUNIMO POLITIKĄ ĮGYVENDINANČIOS ĮSTAIGOS

  • 0

Siekiant tobulinti jaunimo politiką įgyvendinančių instituciją veiklą ir į paslaugų kokybę orientuotą darbo su jaunimu sistemą, taip pat racionaliau naudoti materialinius, finansinius ir žmogiškuosius išteklius, baigiama dviejų jaunimo politiką įgyvendinančių įstaigų reorganizacija.

Nuo liepos 1 dienos tarptautines ir Europos Sąjungos programas įgyvendinanti ir administruojanti Jaunimo tarptautinio bendradarbiavimo agentūra (JTBA), Vyriausybės nutarimu, prijungiama prie pagrindinės jaunimo politiką šalyje įgyvendinančios įstaigos – Jaunimo reikalų departamento (JRD) prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos.

Socialinės apsaugos ir darbo ministrės Monikos Navickienės teigimu, reorganizacija yra reikalinga, nes abiejų iki šiol jaunimo politiką vykdžiusių įstaigų tikslai iš esmės buvo panašūs, tik viena dirbo su nacionalinėmis programomis, kita – su tarptautinėmis, neretai veiklos dubliuodavosi.

Pasak pranešimo, jungiant įstaigas siekiama tolygesnio jaunimo politikos įgyvendinimo, užtikrinant tęstinį darbą su platesnėmis skirtingomis jaunimo grupėmis, pavyzdžiui, jaunuoliais, grįžusiais iš įkalinimo įstaigų, esančiais globos įstaigose, negalią turinčiais jaunais žmonėmis, jaunomis šeimomis ir panašiai.

Taip pat atsižvelgiama į viešojo sektoriaus įstaigų sistemos tobulinimo gaires. Jose numatoma, kad vienoje ministrui pavestoje valdymo srityje veiktų ne daugiau nei viena panašias funkcijas vykdanti įstaiga ir kad nebūtų biudžetinių įstaigų, turinčių mažiau nei 20 pareigybių.

Įstaigų reorganizacija vyko dviem etapais: JTBA 2021 m. balandžio 1 d. iš viešosios įstaigos buvo pertvarkyta į biudžetinę įstaigą, o nuo liepos 1 d. prijungiama prie biudžetinės įstaigos JRD. Reorganizacijai įgyvendinti papildomų valstybės biudžeto lėšų neprireiks.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS