Jūžintų gyventojai sukilo prieš valdžią: argi čia gyvenimas? | KaunoDiena.lt

JŪŽINTŲ GYVENTOJAI SUKILO PRIEŠ VALDŽIĄ: ARGI ČIA GYVENIMAS?

  • 40

Rokiškio rajono Jūžintų miestelio gyventojai sukilo prieš rajono valdžią, kad ši atšaukė autobuso maršrutą iki Utenos ir Vilniaus, praneša LNK.

Rokiškėnai pasakoja vargus, kaip sunkiai tenka pasiekti miestus, brangiai samdytis vairuotojus. Surinktais parašais ir prašymais jūžintiškiai užvertė ne tik vietos valdžią, bet ir ministerijas, Kelių direkciją.

Tačiau rajono valdžia pataria žmonėms nevargti, nes ir kiti nuostolingi maršrutai – pasmerkti.

„Per savaitę dvi dienas leido chemiją, tai trečiadienį išvažiuoju pietiniu autobusu, būdavo, o penktadienį grįžtu po chemijos leidimo“, – pasakojo Jūžintų gyventoja Ona Grigaliūnienė.

Autobusų maršruto iki Vilniaus pro Jūžintus neliko prieš beveik porą mėnesių. Su Rokiškiu esą pasidarė irgi sunku.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Nuvažiuoti nuvažiuoji, o parvažiuoti nebėra kuo, reikia laukt 18 val., 17.30 val., gal 17.20 val. išveža darbininkus. Ir man tada sėdėti reikia visą dieną Rokiškyje“, – sakė O. Grigaliūnienė.

Gyvenimą be autobusų tiksliai nupasakojo ir kaimynė.

„Mes per nuotolį gyvename. Medicina, daktaras atvažiuoja vieną savaitę, atvažiuoja vieną savaitę sekmadienį kunigas iš kito rajono, paštas vėl atvažiuoja. Nu tai atsiprašau. Viską gyvename pagal nuotolį. Argi čia gyvenimas senam žmogui“, – svarstė Jūžintų gyventoja Genovaitė Rudokienė.

Rokiškio rajono gyventoja, kad ir retai, bet keliones samdosi.

„Kokie gi pinigai. Gi reikia mokėti, negi žmonės dabar ims ir tampys šituos senus“, – sakė moteris.

„Nors būtų sekmadienį atgal reisas. Penktadienį nuvažiuoji ir sekmadienį sugrįžti. O dabar nuvažiuoji ir reikia aplinkiniais keliais grįžti“, – piktinosi Jūžintų gyventoja Birutė.

Jūžintų kraštiečiai surinko kelis šimtus parašų, kad vietos valdžia grąžintų autobusą pro Uteną į Vilnių.

„Mūsų rajono valdžia į laiškus, kuriuos mums atrašinėja, žinote ką parašė? Kad mes suderinsime su Utenos meru, kad mes jus pavešime iki Pilkėnų, t. y. 3 km iki mūsų rajono sienos, o ten jus paims Utenos kažkoks autobusas ir jus nuveš į Uteną. Ir ką tas Jūžintų žmogus atvažiavęs veiks Utenoje, kai visi Utenoje pravažiuojantys autobusai“, – kalbėjo kraštietė Jolė Žemaitienė.

Valdžios susisiekimo sprendiniai žmonėms kelia abejonių, nes atstumai esą padidėja mažiausiai 70 km.

„Iš Jūžintų mes turime grįžti link Latvijos į Rokiškį, Rokiškyje rasti kažkokį autobusą, kur nesuderinti grafikai, ir tada iš Rokiškio pro Kamajus važiuoti į Vilnių“, – sakė kraštietis Antanas Tumelionis.

Mes negalime sau leisti maršrutų su tokiais nuostoliais.

Rajono meras užtikrina, kad maršrutas atstatytas nebus, nes per metus jis atneša daugiau negu 30 tūkst. eurų nuostolį.

„Mes negalime sau leisti maršrutų su tokiais nuostoliais. Tai reikštų, kad po keleto metų šitą autobusų stotį reikėtų uždaryti ir autobusų į Rokiškį neliktų išvis“, – tikino Rokiškio rajono meras Ramūnas Godeliauskas.

Bet tai esą nereiškia, kad Jūžintų gyventojai palikti be susisiekimo.

„Daromi papildomi maršrutai 12 km, kurie vežama nemokamai iki Kamajų miestelio, kur yra stotis, o per ją važiuoja pagrindiniai maršrutai į Vilnių, Kauną, į Uteną, Ukmergę, Anykščius“, – aiškino R. Godeliauskas.

Vykstant tarpmiestinio susisiekimo pertvarkai, pasak mero, Rokiškio rajone panaikinti dar keli ir net mažiau nuostolingi maršrutai, bet žmonės dėl jų esą nesiskundžia.

Bet Jūžintų atstovai ketina nenusileisti. Dėl panaikinto maršruto jau kreipėsi į Socialinės apsaugos ir darbo ministeriją, Kelių direkciją, prezidentūrą.

Rašyti komentarą
Komentarai (40)

GEROVE ... jus tik nesakykit ka prie sovietu buvo geriau

tada per kekviena kaima autobusai bent 2 kart i deina vaziavo...ir mokyklos ir vaiku darzeliai ir parduotuves ir med punktai - felcerytes kas antram kaime buvo... greitukes , gaisrines policinino reikia paskambinai ir per minuciu 10 atvaziuodavo...a daba abonementas ir gerove elektrikams...

ukinikas. turiu bricka ir sena kumele, galeciau pavezet

bet negaliu... reikia verslo liudima issipirkt , registruot firma susimekt kontrolieriams ir veiklos leidima issiipirkt a dar sveikatos pazimejima ir man ir kumelei ir texnikini transporto priemonei... zodziu as pagalvojau i nusprendziau ka geriau jus pesti vaiksciokit...sportas sveikata... a as kumele i deshras priduosiu bus uz ka PSD susimoket...

cia gi nausedos kreivio ir kaip te to vakcinatoriaus gerove

todel runkelia CYT...a tai vakcynu gausit...ir kaukes ir gardelius su QR kodais...ir bus taip kaip prokurore kitaip mastantiems pasiule : priverstinis medikamentinis gydimas....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS