K. Budrys: karui Ukrainoje prasidėjus, viešos žvalgybinės informacijos tikėtis neverta | KaunoDiena.lt

K. BUDRYS: KARUI UKRAINOJE PRASIDĖJUS, VIEŠOS ŽVALGYBINĖS INFORMACIJOS TIKĖTIS NEVERTA

Prezidento vyriausiasis patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Kęstutis Budrys sako, kad karui Ukrainoje prasidėjus viešos žvalgybinės informacijos tikėtis neverta.

Pasak jo, iki šiol žiniasklaidą pasiekdavusi Vakarų žvalgybos informacija buvo „beprecedentis atvejis“, kuriuo siekta atitolinti galimą karinį konfliktą Ukrainoje.

„Informacija ėjo lygiagrečiai į aukščiausius NATO štabus, sąjungininkams įslaptinta forma, beveik ta pati informacija keliavo ir į viešąją erdvę, matant, kad tai gali būti vienas iš sprendimų, kaip nutolinti tą karinę invaziją“, – Žinių radijui sakė K. Budrys.

„Šiuo metu, aišku, kad žvalgybos informacijos, tos tikslios, niekas į eterį nemes, jos tikėtis nereikia. Visa informacija, kuri yra reikalinga, keliauja tiems, kurie organizuoja gynybą ir kurie remia tą gynybą“, – pridūrė šalies vadovo patarėjas.

Visa informacija, kuri yra reikalinga, keliauja tiems, kurie organizuoja gynybą ir kurie remia tą gynybą.

Jis taip pat teigė, kad Ukrainos politinė ir karinė vadovybė paprašė gyventojų su niekuo nesidalinti, kur yra ukrainiečių pajėgos: „Ir, mūsų vertinimu, jie tą daro pakankamai gerai.“

Patarėjas teigė, kad iki šiol viešinta žvalgybos informacija sukėlė tam tikro „skepsio bangą“ dėl jos patikimumo, todėl į Rusijos veiksmui sureaguota kiek pavėluotai.

Kremlius praėjusią savaitę įsiveržė į Ukrainą ir pradėjo karą, sukėlusį pasibaisėjimą ir įtūžį visame pasaulyje.

Vakarai į tai atsakė griežtomis sankcijomis Rusijai ir įvairia parama Ukrainai.

Gairės: žvalgyba, karas, karas Ukrainoje, Kęstutis Budrys
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS