K. Trečiokas: naujas saugomų teritorijų valdymo modelis paaiškės per porą savaičių | KaunoDiena.lt

K. TREČIOKAS: NAUJAS SAUGOMŲ TERITORIJŲ VALDYMO MODELIS PAAIŠKĖS PER PORĄ SAVAIČIŲ

  • 1

Aplinkos ministras prognozuoja, kad naujas saugomų teritorijų valdymo modelis nuo kitų metų turėtų pradėti veikti, o jį įteisinsiančios įstatymų pataisos Seimui būtų pateiktos rudenį.
Kęstutis Trečiokas sako, kad jau aiškėja „reformos turinys“, nes yra „noras, kad apjungimas įvyktų greitai“.

„Per dvi savaites turėsime galutinį variantą, koks atrodytų variantas, pagal kurį jau galėtume rengti teisės aktus. Jau priėjome iki dviejų alternatyvų: viena - visas saugomų teritorijų direkcijas sujungti į aštuonias (direkcijas), o kita - nacionalinius parkus palikti atskirai, o kitus parkus sujungti į dar devynis regioninius parkus. Aš linkęs prie pastarojo varianto“, - antradienį Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijoje pareiškė ministras.

Jo teigimu, siūlomas saugomų teritorijų valdymo modelis Vyriausybei svarstyti bus pateiktas iki vasaros.

„Tuoj tuoj bus apsispręsta, kuris variantas. Tada einame į Vyriausybę ir patvirtiname, lygiagrečiai rengsime teisės aktus ir rudens sesijai jie ateitų į Seimą - prasmė yra padaryti greitai... Kitų metų valstybės biudžeto rengime turi matytis, ką mes ketiname daryti“, - aiškino K.Trečiokas. 

Pasak jo, reforma siekiama „ne finansinio efekto, o geresnio valdymo“.  

Ministro teigimu apie 34 proc. darbo laiko dabar kai kuriose saugomų teritorijų direkcijose skiriama bendrosioms reikmėms: „Savęs aptarnavimui, o ne tiesioginėms funkcijoms vykdyti, kam tos institucijos sutvertos“.  

Dabar Lietuvoje veikia 34 saugomų teritorijų direkcijos, jose įsteigta 450 pareigybių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Derami

Kada sumažinsite Regioninių parkų teritorijas? Trečdalis Lietuvos vienaip ar kitaip suvaržyti kvailų režimų. Leiskit žmonėms gyventi. Jei negalite kitaip, tai mokėkit kompensacijas už patirtą vergovę.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS