A. Kairys prarado teisę dirbti su slapta informacija po kontaktų su „MG Baltic“ | KaunoDiena.lt

A. KAIRYS PRARADO TEISĘ DIRBTI SU SLAPTA INFORMACIJA PO KONTAKTŲ SU „MG BALTIC“

Aplinkos apsaugos departamento direktoriaus pavaduotojas Andrius Kairys prarado teisę dirbti su slapta informacija dėl nuslėptų susitikimų ir gautų dovanų iš koncerno „MG Baltic“, kitų verslininkų, rašo delfi.lt.

Pasak portalo, Valstybės saugumo departamento (VSD) pažymoje nurodyta, kad A. Kairys bent 7-10 kartų buvo susitikęs su koncerno atstovu, kai teisme buvo nagrinėjama byla dėl „MG Baltic“ priklausančios Šilutės etanolio gamybos įmonės „Biofuture“. Ši įmonė kaltinta užteršusi Šyšos upę, tačiau teismo sprendimu buvo išteisinta.

A. Kairys, tuo metu vadovavęs Klaipėdos Regiono aplinkos apsaugos departamentui, be kita ko nepasinaudojo galimybe inicijuoti civilinę bylą dėl žalos išieškojimo.

Šių metų liepos pabaigoje, jau antrojo pokalbio su VSD metu, prieš atliekant poligrafo tyrimą, A. Kairys pripažino iš koncerno atstovų gavęs dovanų knygą ir butelį degtinės „Stumbras“. Jis taip pat užsiminė anksčiau gavęs pinigų vokeliuose iš verslininkų, ūkininkų, dažniausiai – po 30-60 eurų. Pats A. Kairys sako vokelius su pinigais sunaikinęs.

VSD konstatavo, kad A. Kairys nuslėpė faktus apie neteisėtą naudą, ryšių su „MG Baltic“ atstovu dažnį, darytą poveikį, gautas dovanas ir lėšas, o dėl nustatytų asmens savybių „kyla pagrįstos abejonės, ar tokiam asmeniui patikėta įslaptinta informacija bus tinkamai apsaugota“.

Aplinkos ministras Kęstutis Mažeika žada dėl situacijos pirmadienį susitikti su Aplinkos apsaugos departamento vadovu Vaidu Laukiu. Jis pabrėžė, kad aukščiausiuose vadovų pozicijose turi dirbti „nepriekaištingos reputacijos pareigūnai“.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

aho

O kur reali bausmeme

Nieko tokio

Galės būti prezidento patarėju aplinkos apsaugos klausimais?

ariogalos 20

oi ir kada gi jie sedes
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS